Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: chaos w akwarium  (Przeczytany 1692 razy)
radek22/15
Nowy
*

« : Luty 17, 2008, 13:24:43 »

mam problem w jaki sposób uspokoić moje ryby . akwarium 45l a w nim 1 gurami dwuplamisty 1 mozajkowy  1prętnik wargacz  2 prętniki karłowate  1 mieczyk  3molinezje  3 kiryski  1glonojad 3 gupiki 2platynki.W moim akwarium panuje nerwowa atmosfera poniewaz gurami dwuplamisty goni mozaikowego , mieczyka i pretnika wargacza, wargacz w odwecie goni mozaikowego i inne rybki teraz dołączyła równiez molinezja i goni prętnika karłowatego który zaczął właśnie słabnąć i nie wiem czy doczeka dnia nastepnego  a szkoda bo jest bardzo  spokojną rybką  . Proszę o pomoc
Mloodociany
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Luty 17, 2008, 13:28:56 »

wrzuć tam piranie to ci zrobi porzadek!!! Angry człowieku gruami, mieczyka, molinezje, prętnik wargacz też! reszte moze by jakoś upchną  Sad ale i tak z trudem
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Luty 17, 2008, 13:32:24 »

na te ryby przygotuj sobie 180l tak minimum ...

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Luty 17, 2008, 14:23:18 »

Masz taką "nerwową atmosferę"ponieważ ryby które masz(zdecydowana większość) nienadają się do tak małego akwarium.Problem będzie narastał,bo ryby jeszcze urosną i miejsca zrobi się jeszcze mniej Wściekły
wrzuć tam piranie to ci zrobi porzadek!!!
dobre Cheesy Cheesy Cheesy

michal114d
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Luty 22, 2008, 16:32:04 »

Masz taką "nerwową atmosferę"ponieważ ryby które masz(zdecydowana większość) nienadają się do tak małego akwarium.Problem będzie narastał,bo ryby jeszcze urosną i miejsca zrobi się jeszcze mniej Wściekły
wrzuć tam piranie to ci zrobi porzadek!!!
dobre Cheesy Cheesy Cheesy
całkiem popieram ten pomysł. ja wyznaję zasade ze jak sie nie wie. to lepiej sie zapytać a później kupować ryby.
memozee
tańcząca z welonem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Luty 22, 2008, 21:30:19 »

Jak wyżej
obsada mówi sama za siebie  Undecided

zbieram na szczęście, kto się dołoży? Wink

To nie jest koniec, to nawet nie jest początek końca, to dopiero koniec początku.
HellgatE
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Luty 23, 2008, 11:22:55 »

No popieram chłopie ty masz takie wielkie przerybienie...boshe gurami..mieczyki...molinezje...ŻAL

Mieczyk Smiley i Molinezje
Moje GG : 10710353
Wink Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: