Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Chore Brzanki rózowe?  (Przeczytany 1497 razy)
maciass
Nowy
*

« : Kwiecień 10, 2007, 12:51:29 »

Witam, od niedawana mam brzanki różowe, miałem 6 jednak ostatnio 1 mi zdechła a reszta zrobiła sie jakas dziwna. 2 zmieniły barwę z pomaranczowej na różowąi chyba wszystkie maja jakby kilka obdrapanych łusk po bokach. Jeszcze 1 wydaję się bardzo chuda? Czy to choroba, a moze tarło? Mam też bocje, które wygladają super iw syztsko z nimi ok. Co mam zrobic?  Huh
skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 10, 2007, 15:00:52 »

podaj jaka masz obsade jaki zbiornik i jakie parametry wody bez tego ci nic nie pomożemy
maciass
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 10, 2007, 16:44:36 »

80 L, 4 bocje siatkowane, 5 brzanek rózowych. Temp. 24 stopnie, więcej o wodzie nie wiem, bo jeszcze nie sprawdzałem.
skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 10, 2007, 17:21:19 »

podaj jakies zdjęcie bo ja nie mam pojęcia o co chodzi a moze to je złe parametry wody sprawdz to jak naj szybciej
maciass
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 10, 2007, 17:24:47 »

raczej parametry wody nie, bo z tego co wiem to brzanki nie musza miec okreslonego pH wody i twardosci tez nie. a jak mi się uda zrobic zdjecie to dam, bo sa bardzo ruchliwe:P
kafarski
Gość
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 11, 2007, 10:08:42 »

pewnie miały jakieś tarło, które przeoczyłeś. jeśli kilka z nich ma czarne końcówki płetw to są samce (bodajże Roll Eyes) możesz zalać osobny mały zbiornik wodą z akwarium włożyć gałązkę kabomby lub czegoś podobnego w żwirek i odłowić dwa samce i samicę. po tarle odłowić. po tygodniu powinieneś zobaczyć małe przecinki - ich larwy.
może masz za ostry żwirek w ogólnym i jedna za mocno zaryła w dno?
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 11, 2007, 18:13:07 »

jak często i czym karmisz?

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: