Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « czy to prawda że ryby ładniej się wybarwiają przy ciemnym podłożu
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: czy to prawda że ryby ładniej się wybarwiają przy ciemnym podłożu  (Przeczytany 1284 razy)
czarek
Nowy
*

« : Kwiecień 06, 2007, 09:17:22 »

czy to prawda że ryby ładniej się wybarwiają przy ciemnym podłożu , bo już nie wiem, czytałem mnustwo różnych informacji, niektórzy twierdzą że tak , a niektórzy że to nieprawda a zależy to głównie od tego jakie podłoże lubi ryba, i jak ogólnie się czuje w akwarium , i już sam nie wiem
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 06, 2007, 09:31:40 »

na ciemnym podłożu ryby czują się pewniej toteż ich barwy są bardziej naturalne i głębsze. na jasnym ryby bledną starając się być jak najmniej widoczne (zwłaszcza te które lubią kryjówki i sąsiedztwo roślin - jełsi przy jasnym podłozu masz ich sporo, to ryby tez będą normalnie wybarwione) . są też ryby, nazwijmy je "rybami otwartej przestrzeni", którym kolor podłoża zupełnie nie robi różnicy. są to ryby które lubią silne światło, a w ich środowisku gęsta i bujna roślinność na ogół nie występuje. Należą do nich np. danio czy tęczanki.

czarek
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 06, 2007, 11:17:14 »

wielkie dzięki za informacje, idę kupić ciemniejszy żwirek bo ten mój to całkiem jasny Smiley
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: