Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « Filtr zewnetrzny do 240L - obsluga, gwarancje, efektywnosc itd.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Filtr zewnetrzny do 240L - obsluga, gwarancje, efektywnosc itd.  (Przeczytany 6285 razy)
skalar76
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Marzec 28, 2007, 17:29:59 »

czytajcie uważnie oswald pisze prawde Good !
grisza76
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Marzec 28, 2007, 19:36:03 »

wszystko jest OK
jednak znajomy spec od akwarystyki, prywatnie producent znanej linii nawozowej, przetestował tenże unimax 250 . I co mu wyszło? To, że woda leci z góry na dół jak i konstrukcja koszy powoduje, że większość wody.... omija wkłady - widać to było wyraźnie po zabrudzeniu tylko części wkładów.
W każdym razie znajomy po pewnym czasie demonstracyjnie wypiłą filtr i wyniósł - tak jak stał jeszcze z wodą - filtr na śmietnik (cyt.: tam, gdzie jego miejsce). Radykał Cheesy

Dokładniejszy opis jest na holenderskich
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Marzec 28, 2007, 19:48:04 »

prywatnie producent znanej linii nawozowej
Grisza ale to juz chyba nie było potrzebne ...  Undecided

Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #18 : Marzec 28, 2007, 21:52:44 »

czytajcie uważnie oswald pisze prawde Good !

hola hola panie Skalar

Rozumisz... chodzi o to, ze Aquael probuje nadrabiac tanimi trikami. Wielka pojemnosc; 4 weze, 2 wirniki, niedlugo 5 wtyczek do pradu  Wink

A Fluval... roznica miedzy xx4 a xx5 lezy TYLKO w redukcji czesci z chyba 16 na 9. Zobacz Fluval FX5: wydajnosc 3500 na 1200L akwa i tylko 2 weze, 1 wirnik i dziala.

U Aquaela sa to BAJERY. Ja osobiscie nie chcial bym miec 4 wezy zamiast 2. Co ja mam oplatac cale akwa wezami? Dla poczatkujacych to moze robi efekt. I co mi po wielkiej objetosci, jak woda i tak leci obok wkladow. Lepiej mniej a dokladniej.

A porownaj moc/pobor pradu (650/11W vs 680/10W). Przy 205 to jeszcze nie jest takie extremalene ale wyzej widac juz wieksze roznice.

@ Seboos:
Chyba bys sie rozchorowal, jak bys kogos nie pouczyl  Wink
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2007, 21:54:30 wysłane przez Oswald » Zapisane

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
skalar76
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Marzec 29, 2007, 13:54:19 »

więcej węzy wieksza wydajność to do unimax 500, jeżeli jedna pompa stanie(jakimś cudem) zawsze pracuje druga nie powodując przyduchy w filtrze, unimax 250 to jeżeli ktoś nie potrafi złożyć koszyków ze sobą to może niech sprubuje z jakimś innym filtrem wewnętrznym, jeżeli coś wycieka poza koszem to nie więcej niż u innych producentów aczkolwiek zastrzegam pierwsze sztuki były wadliwe i niema o czym mówić ale niech ktoś potestuje nowego unimaxa 250 i napisze czy faktycznie jest on do niczego
grisza76
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #20 : Marzec 29, 2007, 21:19:38 »

Grisza ale to juz chyba nie było potrzebne ...  Undecided

wiesz, gdyby ktoś kwestionował doświadczenie Tongue
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #21 : Marzec 29, 2007, 22:40:53 »

Nie wiem po co te kłótnie - jeśli ktoś MIAŁ U SIEBIE dany filtr może spokojnie napisać o nim swoją opinię - i tyle Smiley

Ja miałem Unimaxa 700, mam cały czas Unimaxa 250 - i nie narzekam, jak zresztą pisałem w starszych wątkach.

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: