Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste «  Krewetki red cherry na glony???
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Krewetki red cherry na glony???  (Przeczytany 7899 razy)
tomluk
Nowy
*

« : Grudzień 14, 2006, 00:13:52 »

Witam mam pytanie czy Krewetki red cherry np 5 sztuk to dobry pomysl na glony czy lepsza bedzie inna odmiana jak tak to jaka Huh akwa 112l i dwa bardzo male skalarky Wink i troszke glonow do zjedzenia
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Grudzień 14, 2006, 07:23:03 »

Obawiam się ze jak skalary podrosną, to zaczną polować na red cherry. Poza tym na glony wydaje mi się, że lepsze będą amano

bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #2 : Grudzień 14, 2006, 15:42:12 »

Obawiam się ze jak skalary podrosną, to zaczną polować na red cherry.

ale zaczym podrosna to redy rozmnoza sie na taka skale ze skalary doszczetnie ich nie wytepia Grin
moim skromnym zdaniem redy sa bardzo dobrymi zjadaczami glonow, i sa bardziej widoczne od amanek

8317910

tomluk
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Grudzień 14, 2006, 23:17:25 »

no skalary sa malutkie ok 2.5 - 3 cm ale zanim do mojej miesciny dotra krewetki to wieki mina a tak swoja droga po ile u was sa red cherry bo na alegra sa w przystepnej cenie ale odbiur tylko osobisty a to mi sie nie oplaca u mnie rozwoj sklepow zoologiczno akwarystycznych zatrzymal sie na gupikach w wybujanej cenie od 3.5 nawet do 6 zl (dziwna cena jak na rybki ktore rozmnazaja sie w BARDZO szybkim tepie)
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #4 : Grudzień 25, 2006, 14:06:41 »

na glony lepsze chyba amano, chociaż myśle że dorosłe skalary zjedza i jedne i drugie.

Średnia cena sklepowa Fire Red to 5-7zł. Na allegro nawet za 2,50zł kupisz więc jak więcej sztuk zamówisz (np.10) to nawet płacąc 25zł za przesykę PKP (albo 10zł za PKS) i tak wychodzi taniej niz w sklepie.
Amano w sklepie średnio 7zł kosztują.

tomluk
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Grudzień 26, 2006, 02:23:35 »

no to problem ze skalarami sam sie rozwiazal własnie dzis padł mi drugi a 3 dni temu pierwszy kopnał w kalendarz a szkoda bo były naprawde ładne  Cry

a czy mozna zrobic malego mixa i dac np 5 Fire Red  i 5 amano czy lepiej nie mieszac ich ze soba
i co by mozna dac na dno zeby ladnie sprzatało to co rybką z pyszczka wyleci i nie tylko z tej strony Wink moze slimaki jak tak to jakie ? i zeby to sie plaga nie stało, istnieje cos takiego??? (oprócz odmulacza bo to swoja droga)

"kocham swoje miasto" jedyne co mozna tu tanio kupic w sklepie zoo. to karma dla kotow i króliki oczywiscie miniaturki które wyrastaja na wielkosc jak rottweilery  i strach to na pasztet przerobic zeby sie nie okazało ze to jakas zmutowana wiewiorka Cheesy

w sklepie amano 10-15 zł ale beda jak przywioza z giełdy (czyli nikt niewie kiedy ostatnio były 1.5 miesiaca temu wiec tylko allegro mnie ratuje) Wściekły
dziekuje za zainteresowanie tematem
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Grudzień 26, 2006, 08:36:14 »

Możesz zrobić mix. Amano będa trzymały populację Red Cherry w ryzach. Lubią sobie skubnąć mięsko. Krewecie z dna także będą zbierały resztki pokarmu rybiego. Nie samymi glonami krewetka żyje Wink Albo można kiryski. Ja w 112L mam 20 amano i 3 kiryski panda - to moja ekipa sprzatająca.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Grudzień 26, 2006, 22:10:38 »

piskorki tez dobrze współżyją z krewetkami.

Co do giełdy i amano to w Łodzi są co tydzień i to w dużych ilościach.

10-15zł za amano Huh co za zdzierstwo !!!!

tomluk
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Grudzień 29, 2006, 00:17:56 »

piskorki odpadaja moja kobieta by mnie razem z nimi z domu wurzucila Wink

wiec chyba kiryski do tych krewetek i kilka sztuk świderków no i morze jeszcze ampulerie jakies i powinny ładnie sprzatac i wygladac moze sie nie wytepia wzajemnie Tongue

LUKAS a nie wiesz czy w swietokrzyskim jest jakas taka gielda Huh bo przy tej cenie jaka u mnie jest to kupie ze 3 krewetki z czego pewnie 2 zdechna a 1 padnie z nudow i przejedzenia (tak wlasnie mialem z otoskami z 6 zostały 3 jak do tej pory- a tez tanie nie były) Wściekły
Aro
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Grudzień 29, 2006, 00:25:47 »

LUKAS a nie wiesz czy w swietokrzyskim jest jakas taka gielda  bo przy tej cenie jaka u mnie jest to kupie ze 3 krewetki z czego pewnie 2 zdechna a 1 padnie z nudow i przejedzenia (tak wlasnie mialem z otoskami z 6 zostały 3 jak do tej pory- a tez tanie nie były)
Tomluk a gdzie pisze, że akwarystyka to tanie hobby.

Z krewetkami jest różnie w moim regionie to trudno o jaką kolwiek krewetke.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Styczeń 04, 2007, 00:52:42 »

LUKAS a nie wiesz czy w swietokrzyskim jest jakas taka gielda Huh bo przy tej cenie jaka u mnie jest to kupie ze 3 krewetki z czego pewnie 2 zdechna a 1 padnie z nudow i przejedzenia (tak wlasnie mialem z otoskami z 6 zostały 3 jak do tej pory- a tez tanie nie były) Wściekły
niestety nie wiem. ale akurat amano na allegro nie brakuje i nie są drogie. Sam kupowałem Humele ta drogą (przesyłka PKP) i jestem zadowolony.

tomluk
Nowy
*

« Odpowiedz #11 : Styczeń 10, 2007, 00:49:01 »

I wszystko jasne  Cheesy dziekuje wszystkim za pomoc i gorąco pozdrawiam  papa
bartek93
Nowy
*

« Odpowiedz #12 : Sierpień 19, 2007, 14:34:06 »

Ja znalazłem  red cherry za 2 zł za szt.  gratis roslinka facetowi sie rozmozyły iu nie ma co z nimi zrobic .....
Thilnen
Nowy
*

« Odpowiedz #13 : Wrzesień 14, 2007, 12:04:28 »

A ja zamówiłam 3 krewetki ze sklepu internetowego Kasandra i wysłali mi je pocztą. Tylko jedna przeżyła transport, a przedstawiciel firmy zarzekał się, że zdarzyło im się to po raz pierwszy. Ja jednak radzę nie kupować krewetek w ten sposób, tylko odbiór osobisty.

Akwarium 50l:
8 x gupik
5 x neon czerwony
2 x otosek
1 x molinezja black molly
15 x red cherry

Świetlówka 14 W
Parametry wody:http://www.mpwik.com.pl/1/2875.html
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: