Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak uzadzic akwarium ?!  (Przeczytany 1842 razy)
Dami_123
Nowy
*

« : Marzec 02, 2007, 16:29:36 »

Witam. Chcialbym zasiegnac rady doswaidczonych akwarystow, a mianowicie chce zalozyc akwarium 120 litrow i chcialbym aby ktos mi doradzil jakie rybki (najlepiej dobrze sie rozmnazajace i nie jedzace sie nawzajem) tam umiescic jaka roslinnosc i osprzet Smiley Czekam na rady Smiley
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 02, 2007, 17:08:57 »

A jakie chciałbyś mieć to akwarium? Z samymi skałkami i kolorowymi rybami? Może z dużą ilością roślinności? A może korzeniowisko ala Amazonka czy czarne wody jak Rio Negro? A może dekoracyjne, towarzyskie z masą różnych ryb? Może akwarium z bojownikami, tyczki babmusowe i wystrój ala Azja?
Ile czasu tygodniowo i pieniędzy możesz poświęcić na pielęgnację akwarium? Czy masz filtr RO w domu? Jakie masz parametry wody w kranie? Z odpowiedziami na te pytania będzie łatwiej.
Na początek możesz przeglądnąć dział galeria i wymarzyć sobie jak chcesz, żeby wyglądało Twoje akwarium a my zweryfikujemy Twoje marzenia  Roll Eyes bo takich propozycji na 120 l akwaria może być nieskończona ilość....
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2007, 17:10:47 wysłane przez Emi » Zapisane

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Marzec 02, 2007, 19:17:15 »

Tutaj wybierzesz sobie biotop, który stworzysz w akwarium http://www.akwa.freehost.pl/

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

Dami_123
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 03, 2007, 20:36:57 »

ja chcialbym wszystkiego po trochu ;p a osprzet i rybki dopiero bede kupowal wiec chcialbym zeby mi ktos powiedzial co jest niezbede w akwarium roslinno-kamiennym ;p
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #4 : Marzec 04, 2007, 14:35:38 »

ja chcialbym wszystkiego po trochu ;p
niestety tak się nie da. takie podejście zwykle prowadzi do katastrofy.

Dami_123
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Marzec 04, 2007, 18:52:36 »

to w takim razie wiekszosc roslinnosci z dodatkami kamieni Smiley Afro
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: