Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « Ważne ! Raczyca zaplątana w żyłkę !
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ważne ! Raczyca zaplątana w żyłkę !  (Przeczytany 1759 razy)
Misquamacus
Super aktywny

« : Luty 25, 2007, 08:34:13 »

Moja raczyca Procambarus clarkii ma zaplątaną jedą ze szczzypiec w żyłkę, musiała wspinać się po korzeniu na którym jest przyczepiony żyłką anubias, wsadziłą mogę i nie mogła się wydostać zaczęła opadać z sił i wisiała na plecach, natychmiast odciąłem żyłkę, raczyca podniosła się i uciekła, ale kawałek żyłki zawinął się u podsatwy szczypiec !!! nie wiem co zrobić ona niespokojnie chodzi i próbuje odczepić żyłkę próbując ją odciąć małymi szczypczykami, ale ja boję się ją wziąć w rękę i odczepić bo wielka jest, zostałą kupiona w tesco, gdzie służyła jako żywy rak na pokarm, była w mule większość raków nie żyłą, wziąłem ją z litości prawie się mie ruszała (było to tydzień temu) po kilku dniach odzyskałą siły i normalnie żerowała i wogóle była spoko, nie wiem jak jej pomóc ma ok. 11-12 cm bez szczypiec, ale ja się jej potwornie boję  Tongue Tongue Tongue Roll Eyes Undecided Cry nie wiem co zrobić  Cry Błagam pomóżcie mi i mojej raczycy jak najszybciej !!!!!!!  Sad
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2007, 23:15:04 wysłane przez mdramski » Zapisane

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 25, 2007, 23:16:42 »

Zmieniłem nieco nazwę tematu, bo wyglądało to okropnie. Niestety jeśli sama tej żyłki nie usunie, będziesz musiał to zrobić sam. Także my Ci tu wiele nie pomożemy.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #2 : Luty 26, 2007, 21:12:06 »

nie bardzo rozumiem jakiej pomocy oczekujesz? po prostu musisz jej tą żyłke odczepić.  a swoja drogą to jak tym masz tego anubiasa przyczepionego skoro na żyłce jest tyle luzu że rak mógł się w nią zaplątać?

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Luty 27, 2007, 07:49:46 »

problem już rozwiązany

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Luty 27, 2007, 13:22:23 »

ok, temat zamknięty
Strony: [1]
  Drukuj