Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: POMOCY ALIENY ( GLONY ) ATAKUJA  (Przeczytany 2075 razy)
baku
Stały użytkownik

« : Marzec 09, 2004, 19:47:54 »

od pewnego czasu zauwazylem ze szyby aqwa sa pokryte malutkim glonami jak mam je zlikwidowac pomocy pomozcie prosze. slyszlaem tez zeby gdzies na 3 dni nie zapalac swiatla bo to pomoze i usmierci glony czy to prawda. Gosciu w sklepie aqwarystycznym powiedzial zeby przykry aqwa na 3 dni czarna szmata i glony znikna. wole sie zapytac was na forum bo cos mi sie niechce wiezyc z tymi sposobami walki z glonami. aha swiatla niemam mocnego jedna lampa jazeniowa i tyle. wiec niewiem od czego to moze byc.

A moj drugi problem to korzen ( wiem same problemy  :oops:  :oops:  :oops: ) moczylem go 4 dni gotowalem 4 godziny ale to nic nie daje wsadzilem go do aqwa i oczywiscie rano jak wstalem mialem cherbatke w aqwa czy jest na to sposob zeby nie farbowal. a co mam zrobic z ta woda zeby niemiala takiego koloru?podmieniac po malu ?
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 09, 2004, 21:59:20 »

Zaciemnienie to najlepsza metoda walki z glonami, ale wymagająca... zaciemnienia właśnie Wink, no i stosuje się je przy totalnej ekspansji zielska Wink.
Jak długo masz akwarium? Jeśli zbiornik dopeiro startuje to nie ma co się przejmować glonami, za kilka, może naście dni znikną.
Tymczasem zmniejsz oświetlenie, zmniejsz karmienie i częsciej podmieniaj wodę na odstaną.
A korzeń chyba zawsze bedzie lekko barwił wodę, jeśli Twój barwi zbyt mocno to morze być to wina gatunku drzewa, najlepsze są dębowe.
Czy gotowałeś go w wodzie z solą ??

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: