Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Młode Glonojady.....co robić??!!
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Młode Glonojady.....co robić??!!  (Przeczytany 3458 razy)
Okrass
Zainteresowany
**

FotograF / StarY WilK MorskI =)

« : Luty 03, 2007, 10:47:55 »

Mam pilną sprawe....niedawno zakupiłem samice glonojada do mojego samca...dzisiaj rano zauważyłem że w zamku jest ok 10 sztuk narybku glonojada...!! Huh ???Co mam zrobić zeby przetrwaly ???Pomozcie Shocked Shocked

AQWA 51l
7 x Neon Innesa (Paracheirodon innesi)
Kirys Spiżowy (Corydoras aeneus)
2 x Zbrojnik Niebieski (Ancistrus multispinis)
2 x Barwniak Czerwonobrzuchy (Pelvicachromis pulcher)
3 x Krewetki Amano
Krewetka Filtrująca
Świderki
=)
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #1 : Luty 03, 2007, 11:40:28 »

Spokojnie, ja teżatnio dokładnie tydzień temu zorientowałem się, że mam młode glonojady. Nie masz co się martwić amiec będzie pilnował jajeczka, a gdy się "wyklują" będzie chronił młóde dopóki nie urosną wystarczająco by mogły same zdobywać pokarm i żyć w akwa. Na pewno nie powinieneś przenosić ich i najlepiej jakbyś zaczął za kilka dni serwowac glonojadom gotowaną marchewke Smiley

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
Okrass
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Luty 03, 2007, 11:44:36 »

A czy mogę im dawać tabletki te co daje dużym???

AQWA 51l
3 x Krewetki Amano
Krewetka Filtrująca
Świderki
=)
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #3 : Luty 03, 2007, 12:12:33 »

Spiruline?? Jasne, to zróżnicuje ich diete, ale radziłbym też marchewke gotowaną tzn obrać ze skórki i gotować około 15 minut. A w ogóle to tutaj masz dużo, bo sam się tam tego dowiedziałem http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,223.msg68512.html#msg68512
poczytaj na pewno dużo się dowiesz Smiley

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
Okrass
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Luty 03, 2007, 12:34:53 »

Dzięki wielki mihcio...mam nadzieje ze wyrosna z nich piekne glonki***** Cool Cool Cool Good ! Cheesy Smiley

AQWA 51l
3 x Krewetki Amano
Krewetka Filtrująca
Świderki
=)
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #5 : Luty 03, 2007, 13:03:55 »

Też mam taką nadzieje i życze powodzenia Smiley

Okrass
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Luty 15, 2007, 22:09:44 »

Glonojady juz sa o wiele wieksze jest ich sporo ok 20!!  Grin Grin Grin Grin Grin Grin Cheesy Cheesy Cheesy Smiley Smiley Good ! Good !
ALE CO JA MAM TERAZ Z NIMI ZROBIC???!!!!!! Huh Huh Huh Huh Do moje go aqwa wystarcza dwa!!!!

AQWA 51l
3 x Krewetki Amano
Krewetka Filtrująca
Świderki
=)
MALY05
Bywalec

« Odpowiedz #7 : Luty 15, 2007, 22:12:08 »

Glonojady juz sa o wiele wieksze jest ich sporo ok 20!!  Grin Grin Grin Grin Grin Grin Cheesy Cheesy Cheesy Smiley Smiley Good ! Good !
ALE CO JA MAM TERAZ Z NIMI ZROBIC???!!!!!! Huh Huh Huh Huh Do moje go aqwa wystarcza dwa!!!!
Idz sie popytaj w zoologicznych może je wezmą za darmo albo nawed weżmiesz za nie pare złotych  Grin

[45] [15] [4]
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Luty 16, 2007, 14:18:27 »

Spróbuj sprzedać na allegro www.allegro.pl i na naszym forum w końcu mamy dział Giełda http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/board,4.0.html  Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Good ! Good !

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #9 : Luty 16, 2007, 15:59:50 »

Spokojnie niech na początku urosną do 2-3 cm, moje mają już 1 cm i jest ich 12 Smiley, ale ospa u mnie panuje więc się boj, możesz popytać się w sklepach zoologicznych, tutaj też jest dział, sprzedam, kupie, oddam, no i na allegro też możesz Smiley pozdrawiam

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: