Okrass
Zainteresowany

FotograF / StarY WilK MorskI =)
|
 |
« : Luty 03, 2007, 10:47:55 » |
|
Mam pilną sprawe....niedawno zakupiłem samice glonojada do mojego samca...dzisiaj rano zauważyłem że w zamku jest ok 10 sztuk narybku glonojada...!!  ???Co mam zrobić zeby przetrwaly ???Pomozcie
|
|
|
|
|
|
AQWA 51l 7 x Neon Innesa (Paracheirodon innesi) Kirys Spiżowy (Corydoras aeneus) 2 x Zbrojnik Niebieski (Ancistrus multispinis) 2 x Barwniak Czerwonobrzuchy (Pelvicachromis pulcher) 3 x Krewetki Amano Krewetka Filtrująca Świderki =)
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 03, 2007, 11:40:28 » |
|
Spokojnie, ja teżatnio dokładnie tydzień temu zorientowałem się, że mam młode glonojady. Nie masz co się martwić amiec będzie pilnował jajeczka, a gdy się "wyklują" będzie chronił młóde dopóki nie urosną wystarczająco by mogły same zdobywać pokarm i żyć w akwa. Na pewno nie powinieneś przenosić ich i najlepiej jakbyś zaczął za kilka dni serwowac glonojadom gotowaną marchewke 
|
|
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
Okrass
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 03, 2007, 11:44:36 » |
|
A czy mogę im dawać tabletki te co daje dużym???
|
|
|
|
|
|
AQWA 51l 7 x Neon Innesa (Paracheirodon innesi) Kirys Spiżowy (Corydoras aeneus) 2 x Zbrojnik Niebieski (Ancistrus multispinis) 2 x Barwniak Czerwonobrzuchy (Pelvicachromis pulcher) 3 x Krewetki Amano Krewetka Filtrująca Świderki =)
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 03, 2007, 12:12:33 » |
|
Spiruline?? Jasne, to zróżnicuje ich diete, ale radziłbym też marchewke gotowaną tzn obrać ze skórki i gotować około 15 minut. A w ogóle to tutaj masz dużo, bo sam się tam tego dowiedziałem http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,223.msg68512.html#msg68512 poczytaj na pewno dużo się dowiesz 
|
|
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
Okrass
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 03, 2007, 12:34:53 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 03, 2007, 13:03:55 » |
|
Też mam taką nadzieje i życze powodzenia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Okrass
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 15, 2007, 22:09:44 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MALY05
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 15, 2007, 22:12:08 » |
|
Idz sie popytaj w zoologicznych może je wezmą za darmo albo nawed weżmiesz za nie pare złotych 
|
|
|
|
|
|
[45] [15] [4]
|
|
|
|
Andrij
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 16, 2007, 14:18:27 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 16, 2007, 15:59:50 » |
|
Spokojnie niech na początku urosną do 2-3 cm, moje mają już 1 cm i jest ich 12  , ale ospa u mnie panuje więc się boj, możesz popytać się w sklepach zoologicznych, tutaj też jest dział, sprzedam, kupie, oddam, no i na allegro też możesz  pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|