Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Akwarium od soboty stan załogi w sobotę 14 dzisiaj 9 i jest coraz gorzej
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Akwarium od soboty stan załogi w sobotę 14 dzisiaj 9 i jest coraz gorzej  (Przeczytany 3201 razy)
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Styczeń 23, 2007, 16:23:33 »

Lukas ma całkowita rację np.żałobniczka jak jest blada to od razu jest chora? NIEEEEEE żałobniczki po prostu tak mają gdy coś im nie odpowiada (parametry wody choćby), ja gdy robie podmiany to zawsze jest blada jak ściana ale potem wracają jej kolory

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Styczeń 23, 2007, 16:26:59 »

Ciężko tak wyrokować nie znając parametrów, choć to białe to może być ospa, pleśniawka czy wydzielanie sie za dużej ilości śluzu z powodu np ph=8,5 (co nagminnie zdarza się w nowych akwariach z kranówką).

Andrij... ale żałobniczka nie zdycha jak zblednie....

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #17 : Luty 09, 2007, 21:24:21 »

Lukas ma całkowita rację np.żałobniczka jak jest blada to od razu jest chora? NIEEEEEE żałobniczki po prostu tak mają gdy coś im nie odpowiada (parametry wody choćby), ja gdy robie podmiany to zawsze jest blada jak ściana ale potem wracają jej kolory
Oczywiście przy trnsporcie moich żałobniczek i innych ryb :
po pierwsze wszystkie żałobniczki zbledły,
po drugie wszystkie ryby mialy malutkie źrenice a nie jak zawsze gruby pasek w oczkach .
PoZdRoWiEnIa DlA wSzYsTkIcH

Pozdrawiam, Magda.
::Martyna::
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Luty 10, 2007, 21:14:38 »

Niestety w niektórych, a raczej w większości zoologów masz fachowców <hahaha>..... I tu kłania się wątek "Jak sprzedawcy robią w konia". Mieczyk do 100 litów, glonojad też za mały do 25l.

x))
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: