Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Jak rozmnożyć rybki « Młode kakadu a matka-pilne pytanie do hodowcow!
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Młode kakadu a matka-pilne pytanie do hodowcow!  (Przeczytany 1780 razy)
piwoszka
Nowy
*

« : Styczeń 21, 2007, 16:07:33 »

Witam serdecznie!
Mam mlode(poltora tygodniowe)kakadu w akwarium tarliskowym.Mlode sa tam z
samica(samiec zostal odlowiony po tarle).Nie podoba mi sie jedna rzecz,i w
zwiazku z tym mam pytanie. Otoz samica pielegnuje mlode, gdy ktores sie
oddali bierze je do pyszczka(wiem,ze jest to typowe zachowanie dla
pielegniczek)"mieli" je dluzsza chwile i wypluwa.Wszystko byloby ok,jednak
zauwazylam ze po wypluciu mlode sa oszolomione,niektore padaja,bardzo mi sie
to nie podoba Roll Eyes.....Czy tak powinno byc?To moj pierwszy miot kakadu. Co z tym zrobic?
Z gory dziekuje za odpowiedz!
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #1 : Styczeń 21, 2007, 23:24:50 »

młode mają prawo być oszołomione.
jeśli to twój pierwszy miot, to domyślam się że młodej mamy również Wink być może opieka nad potomstwem nie jest jeszcze jej mocną stroną i ciągle się uczy.
Masz 2 wyjścia: albo zabrać mamusie i zostawić młode samopas - są juz w zasadzie samodzielne a w kotniku nie ma przecież drapieżników przed którymi musiałaby je strzec matka; albo zostawić mamie maluchy i pozwolić szkolić się w sztuce macierzyństwa - być może kilka młodych przypłaci to życiem, ale wątpię by zmarnowała cały miot, skoro zaszła już tak daleko.

piwoszka
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 22, 2007, 00:13:42 »

Dzieki za odpowiedz:)))) Mam zamiar jeszcze niejednokrotnie zrobic moja Kakadu mama i  zdecydowanie wybiore  opcje szkoleniowa:)))) Wink Pozdrowionka, napisze jak sie  mlode maja:)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: