Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie rybki do neonków?  (Przeczytany 5649 razy)
tyci
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Grudzień 01, 2006, 17:48:25 »

Według posiadanych przeze mnie informacji neonki wymagają 22-26 stopni, ja mam 25 i nie ma żadnych problemów, ale skalary je zjedzą
darkx4
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Grudzień 04, 2006, 14:09:56 »

co do temperatury się zgodzę. mam 25 i jest ok. a inni trzymają je nawet w 27 stopniach i równierz twierdzą że nic się nie dzieje. a dziś właśnie zakupiłem haremik kakadu i 4 kiryski zaraz je wpuszczam Grin. a ze skalarami nie ma problemów poniewrz są małe, a jak będą duże to je do sklepu oddam
« Ostatnia zmiana: Grudzień 04, 2006, 14:11:32 wysłane przez darkx4 » Zapisane
kozak-93
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Styczeń 01, 2007, 19:52:27 »

ja trzymam skalary z neonami inesa i cerwonymi i nic się nie dzieje Smiley

Astronotus ocellatus i drobnica.
kuchcik
200 l Akwarium ;)
Nowy
*

Jakby cierpienie uczyło, to Polska byłaby jednym z

« Odpowiedz #18 : Styczeń 01, 2007, 20:38:26 »

A jakie rybki definitywnie nie powinniśmy trzymać  z Neonkami?? Chodzi mi przede wszystkim o Skalary i Pyszczaki? Czy oba gatunki mogą być w towarzystwie neonków czy raczej nie bedą się cieszyć ze swojej obecności? Afro

-11 NEONKóW
- 3 MIECZYKI
damianos
rudeboy
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Styczeń 02, 2007, 01:01:16 »

no mozna sie spierac co do temperatury, podobnie jest z polaczeniem neonow z ramirezami - one tez lubia wyzsze temperatury a z tego co czytam na forum to dosc popularne polaczenie (sam mam taka obsade i temp 25 stopni). U mnie razem z nimi plywaja jeszcze proporczykowce z Cap Lopez i jeden proporczykowiec Shella - to bardzo kolorowe rybki i warto sie nad nimi zastanowic, tylko nie wiem jak skalary by sie z nimi obeszly... ewentualnie moga byc najpopularniejsze proporce - Gardnera ale one z tego co wiem sa dosc agresywne i neonom moze stac sie krzywda - osobiscie razem ich nie hodowalem wiec opieram sie tylko na teorii  Tongue

A jakie rybki definitywnie nie powinniśmy trzymać  z Neonkami?? Chodzi mi przede wszystkim o Skalary i Pyszczaki? Czy oba gatunki mogą być w towarzystwie neonków czy raczej nie bedą się cieszyć ze swojej obecności?

skalary i pyszczaki na bank beda sie cieszyc ale czy neonki tez ? raczej watpie 
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2007, 01:07:49 wysłane przez damianos » Zapisane
artpol
Świat jest piękny............ i groźny
Zainteresowany
**

Artur

« Odpowiedz #20 : Styczeń 02, 2007, 22:27:12 »

Też uważam, że skalary i neonki to .... "konsumenci i obiadek"  Wink
Wiem to z doświadczeń kolegów, bo niestety sam nie miałem nigdy skalarów (za małe akwa i nie chciałem ich męczyć - 63l).
Chociaż wyjątki się zdarzają ...
Mam za to w akwa min. neonki inessa i ustawioną stałą temp 24-25 st.C (w upalne lato dochodziła do 28-29st.C). Neonki mam już 1,5 roku i nie widać by działa się im krzywda  Smiley Dodać muszę,że mam stadko z pierwszej obsady akwa i nic nie ubyło (jest 7 szt.)  Afro
Wysoka temp. może za to powodować przyspieszony metabolizm rybek i w rezultacie ich krótsze życie...  Sad

::Martyna::
Stały użytkownik

« Odpowiedz #21 : Styczeń 19, 2007, 14:06:03 »

Pysie to tylko i wyłącznie w jednogatunkowym, tzn. same pyszczaki, bo neonki zabiją przy wyznaczaniu terenu.
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2007, 10:11:23 wysłane przez ::Martyna:: » Zapisane

x))
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #22 : Luty 09, 2007, 21:09:03 »

http://www.mojeakwarium.pl/Asp/Galeria/akwarium_macka_b.asp
Zobacz jak wygląda prawdziwe 112l z neonami i z gurami Shocked  Shocked  Shocked . Ale również możesz mieć tylko 100 neonów Grin  Grin  Grin  Grin

Pozdrawiam, Magda.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: