Witam!
Chciałem się zapytać jaką wodę wybrać gdyż zrobiłem ostatnio testy wody z akwarium, wody wodociągowej i wody pitnej tzn. przefiltrowanej przez specjalny filtr (nie podam nazwy żeby nie robić reklamy bądź kryptoreklamy

) i muszę powiedzieć że się troszkę przeraziłem. Proszę o pomoc i już opisuję wyniki.
Może nadmienię jeszcze że akwarium mam od 20 grudnia, a 30 grudnia zacząłem podawać Co2 poprzez bimbrownię, chociaż patrząc się na wyniki testów wody w akwarium nie wiem czy nie przestać.
A i na razie nie mam jeszcze ryb bo chciałbym najpierw poprawić stan wody, więc jak można proszę o napisanie co i jak

Powiem tylko że rośliny bardzo szybko rosną ale niestety glony również i nie wiem czego to wina. Testów na fosforany nie posiadam więc nie wiem ile mogą wynosić a czytałem że jak jest za dużo to wtedy glony się rozprzestrzeniają, prawda?
Testy:
firmy Tetra na pH,GH,KH,No2- i CO2
Woda z akwarium (może tak jest bo w sumie 2 dni temu podmieniłem wodę):
pH=7,5
GH=21
KH=23
NO2-=<0,3
Woda wodociągowa:
pH=7,5-8,0
GH=28 (szok!!!!)
KH=34 (jeszcze większy szok!!!!)
NO2-=<0,3
Woda przefiltrowana (uzdatniona) (i tu się bardzo miło zaskoczyłem ale nie wiem czy można by ją stosować do akwa)
pH=6,0
GH=3-4 (w sumie nie wiem bo po pierwszej kropli testu zrobił się leciuteńki czerwony , po drugiej była jakby biała i po 3 lekka zieleń)
KH=3-4 (tak samo jak wyżej tylko że po 1- lekki niebieski, a po 3 lekki zólty)
NO2-=<0,3
No i mam pytanie jak się do tego przyporządkować, co zrobić żeby w akwa woda nadawała się już dla rybek i na przyszłość jaką wodę mam używać do podmieniania?
Dzięki z góry za odpowiedzi!!:)