Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Ameryka « Pstrążenica marmurkowata
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pstrążenica marmurkowata  (Przeczytany 2716 razy)
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« : Grudzień 27, 2006, 15:46:12 »

Co sądzicie o tej rybie. Może ktoś z was ja hodował. Chciałbym się jak najwięcej dowiedzieć o tej rybie, i zależy mi na doświatczeniu. Chciałbym kilka sztuk dokupić do neonków bo przy powierzchni wody troche jest pusto.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Grudzień 27, 2006, 19:06:04 »

Jeśli do akwarium i obsada jak w podpisie to ok, nie powinno się trzymać jej w zbiorniku mniejszym niż 80 l, oczywiście jest to ryba stadna i trzeba jej choć niewielkie stadko zapewnić. No i chyba najważniejsze - patrafi "latać", a dokładniej skakać po lustrze wody, w związku z czym akwarium musi być bezwzględnie przykryte - pokrywa (na tyle szczelna aby nie mogła wyskoczyć po za akwarium) bądź szyba nakrywowa. Karmiłem pokarmem suchym w płatkach i liofilizowanym - TROPICAL FD BRINE SHRIMP, TROPICAL RED MICO.

385 l - dyskowce
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #2 : Grudzień 27, 2006, 21:20:52 »

Takie latanie miałem przyjemność zobaczyć w telewizji chyba na Discovery w programie poświęconym Amazonce. Taka ławica na raz wyskoczyła z wody, fajnie to wyglądało.
Dzięki bardzo za informacje, przyda się.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
kafarski
Gość
« Odpowiedz #3 : Grudzień 28, 2006, 12:53:02 »

z pokrywą musiałbyś na prawdę uważać bo u mojego kolesia podczas ''rutynowych działań'' w akwarium wyskoczyło pół stadka na dywan. siedzą ciągle przy tafli i są strachliwe.
wojto
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 28, 2006, 14:30:58 »

Zawsze ta rybka mi sie bardzo podobala.

gdzie mozna ja kupic i ile kosztuje. mieszkam 20 km od leszna.

planuje wpuscic do akwa stadko palet czy bedą mogly razem plywac.
 papa
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: