Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: tarlo skalarow  (Przeczytany 4113 razy)
mymlon
Stały użytkownik

« : Luty 15, 2009, 22:53:29 »

Jak sie akalary szykuja do tarla?. Mi od 2 dni jedna para ( chociaz nie wiem czy to para) czyszcza liscia duzej zabienicy i od liscia gonia inne ryby. Sorki, moze to chore, ale nie pamietam ktore sa para, a ktore nie.  Mam 6 dorodnych skalarow, w tym 2 pary. Dostalem je od akwarysty
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2009, 23:00:46 wysłane przez mymlon » Zapisane
molin
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Luty 16, 2009, 19:30:27 »

na pewno para, jeszcze nie widziałem żeby dwie samice czyściły sobie razem liścia a właśnie najchętniej skalary składają ikrę na dużych szerokich liściach.

akwarium 120 litrów
MateuszMława
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Luty 16, 2009, 21:31:24 »

na pewno para, jeszcze nie widziałem żeby dwie samice czyściły sobie razem liścia a właśnie najchętniej skalary składają ikrę na dużych szerokich liściach.
Nie wiem czemu ale u mojego wuja bo ja nie mam skalarów składają zawsze na filtrze na około filtra i zawsze co tarło to zawsze w tym miejscu Cheesy
Gol Anonim
Michał
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Luty 17, 2009, 00:53:04 »

Jak sie akalary szykuja do tarla?. Mi od 2 dni jedna para ( chociaz nie wiem czy to para) czyszcza liscia duzej zabienicy i od liscia gonia inne ryby. Sorki, moze to chore, ale nie pamietam ktore sa para, a ktore nie.  Mam 6 dorodnych skalarow, w tym 2 pary. Dostalem je od akwarysty

No to możesz przygotować się na składanie przez tę parę ikry właśnie na tym liściu. Ale raczej nie nastawiaj się na narybek. W ogólnym, z jeszcze 4 skalarami (i być może innymi rybami, nie wiem) raczej ikra nie przetrwa zbyt długo. Ale życzę powodzenia, może akurat się uda.

A tak na marginesie to moje skalary składały ikrę na: liściach roślin, rurkach filtra, korzeniu, a nawet na spoinie silikonowej w rogu (ciekawie to wyglądało).
Melmin
"Być Akwarystą... To Sama Przyjemność."
Stały użytkownik

Mój Bojek Którego Już Niema :(

« Odpowiedz #4 : Luty 17, 2009, 08:06:56 »

powodzenia życzę  Grin

4 molinezje Black Molly
1 Koza
2 żałobniczki (będzie więcej)
1 sumik kasatka
Traszka Chińska
1 Piskorek
10 neon inessa
2 gupiki
1 chyba skarłowaciały mieczyk (takiego dostałem na urodziny)

akwa 140L.
mymlon
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Luty 17, 2009, 21:33:51 »

no cosik sie im odwidzialo, siedza kolo liscia, ale nic :0, chyba, ze juz po,
MateuszMława
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Luty 18, 2009, 14:23:35 »

no cosik sie im odwidzialo, siedza kolo liscia, ale nic :0, chyba, ze juz po,
Możliwe że już po a inne skalary co masz już mogły zjeść ikrę ale są jeszcze inne rozwiązania:)
mymlon
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Luty 18, 2009, 19:01:07 »

cos tam nadal jednak skubia, ale raczej juz nic z tego nie bedzie. Z reszta nie mam warunków na rozmnozenie
zegarsky91
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Luty 19, 2009, 22:26:42 »

mi juz skladaly 12 razy tylko amiec skopuje zawsze sprawe bo zapładnia zapózno i juz plesniec zaczyna 1 tarlo bylo po calym aqua nalisicu szybie i ifltrze po calym aqua rozmieszczone ;p 

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: