Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co jest grane z rybkami?  (Przeczytany 1392 razy)
ppaw
Nowy
*

« : Grudzień 16, 2006, 12:21:43 »

Mam akwarium o pojemności 112 litrów, filtr kaskadowy dostosowany do pojemności- firmy tetra, podobnie jak grzłka. Mam 6 mieczyków, 4 skalary,4 molinezje bombelkowe i 3 glonojady. Nie wiem dlaczego ale wydaje mi sie ze ryby sie dusza i oddychaja za czesto ok 2-3oddechów na sekunde-czy to normalne? do tej pory padly mi 2 mieczyki i tez nie wiem dlaczego... , martwie sie o jednego ze skalarów którego mam długo bo ok. 2 miesiącie. Mierzyłem wode bo myślalem ze może z nia cos nie tak ale ph=7,3, KH=17, GH=13(w skali niemieckiej), wode zmieniam co ok. 2 tygodnie i uzdatniam ja srodkiem Aqua Safe myślalem ze może choruja i uzyłem Tetra medica contrack(4 dni temu) i nie wiem czy cos pomogło. wydaje mi sie ze woda jest dobrze natleniona bo tez wytwarzaja sie bombelki ale i tak mam zamiar kupic napowietrzacz... Może ktos wie co sie dzieje z moimi rybkami bo wydaje mi sie ze ssie one męczą... prosze o rade
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2006, 12:35:05 wysłane przez ppaw » Zapisane
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Grudzień 16, 2006, 12:35:22 »

Po pierwsze napisz jakie masz duze akwarium. Po drugie przydałoby się znać inne parametry wody (NO2, NO3).
wode zmieniam co ok. 2 tygodnie
zmieniasz czy podmieniasz Huh

ppaw
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 16, 2006, 13:10:19 »

podmieniam 20% wody, poprostu zakupilem te najwazniejsze
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2006, 13:11:58 wysłane przez ppaw » Zapisane
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Grudzień 16, 2006, 20:09:03 »