Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pękło mi akwa 60 l -co robic?  (Przeczytany 1696 razy)
bolek1pl
Zainteresowany
**

« : Listopad 08, 2006, 21:10:23 »

Hej!!!Pękło akwa 60 l w prawym dolnym rogu,rysa jest dl .na 4 cm a szeroka 0,5 cm,zrobilo sie takie zaokraglenie ale niestety troszke cieknie.przygotowywalem akwa pod muszlowce i jakos samo pękło.Domowym sposobem wziąłem kawalek szyby(2 mm) 5cmx 5 cm i przykleilem na sylikon akwarystyczny i wydaje sie,ze solidnie jest to zrobione.Jutro wleje 20 l wody i bede patrzył na efekt.Doradzcie czy dobrze zrobilem czy lepiej zakupic nowe akwa,tylko nie mam narazie funduszy,a similisy mam z odlowu,juz nie moge sie ich doczekać!

Pozdro!!!
KrystekGdynia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Listopad 09, 2006, 17:52:45 »

Powinno spokojnie wytrzymać 60l to nie duże akwarium i nie ma tam zbyt wielkiego ciśnienia.

Mam nadzieje, że skleiłeś to od środka akwarium!?!?

I najważniejsza sprawa czy ta zaokrąglona ryska ma zakończenia to znaczy czy dochodzi do krańca szyby!?!? Bo jeśli pęknięcie kończy się na szybie i nie doszło do krawędzi szyby może dojść do dalszego rozczepiania, pękania szyby. Wtedy może być kolejna katastrofa!

bolek1pl
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Listopad 09, 2006, 20:31:00 »

Pękniecie doszło do końca szyby,po zalaniu całego akwa i odczekaniu 7 godzin,wszystko jest ok,szczelnie zasilikowane i nie cieknie.Myślę ze wytrzyma spoina i będzie wszystko ok!!!

Pozdrawiam
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Listopad 17, 2006, 23:58:29 »

Ja również miałem ten problem gdy wziąłem akwarium od kumpla ale gdy zorientowałem sie że cieknie dałem sylikon i po sprawie dalej mam całe akwarium bez żadnych usterek   Good ! Good ! Good !

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: