Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: OSPA Rybia  (Przeczytany 1673 razy)
bemka
Stały użytkownik

dalej, dalej i dalej ośka !!!

« : Wrzesień 24, 2006, 14:57:09 »

Tym razem znowu mnie dopadła ospa rybia ale nie wiem jaki jest podów:/ wczesniej miałem ją jakoś w lutym a teraz znowu wróciła:/Wszystko wiem co i jak ale mam takie pytanie, na forum przeczytałem że najskuteczniej to solą niejodowaną zabić tego pierwiotniaka, i podnieść temperature do 32-33 stopnie, tylko teraz nie wiem ile tej soli dodać:/ zbiornik mam 112 litrów wiec ile mam tej soli dodać?

112 l, aqua glo +2x standardowa!, 1 glonojad, 2 kiryski, 1drewniak, 2 bocje wspaniałe, 1 kosiarki,2 piskorki, 2 ostronosy,20 kardynałek, 2 ostronosy
bemka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 26, 2006, 17:47:00 »

No to ciesze sie że ktoś mi powiedział ile mam tej soli dodać:/ tylko ciekaw jestem po co pisać że solą niejodowanej można użyć podczas ospy rybiej skoro nikt nie wie ile jej trzeba użyć, nie stosowałem żadnych leków tylko podniosłem temperature wody do 33 stopni , na rybach już nie widac białych pryszczyków, czy musze teraz coś dodawać żeby choroba nie wróciła?

112 l, aqua glo +2x standardowa!, 1 glonojad, 2 kiryski, 1drewniak, 2 bocje wspaniałe, 1 kosiarki,2 piskorki, 2 ostronosy,20 kardynałek, 2 ostronosy
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 27, 2006, 14:38:30 »

Nic nie musisz dodawać. Systematycznie obniżaj temperaturę. Na przyszłość polecam też Ichtiosan.
bemka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 27, 2006, 19:42:46 »

dzięki za odpowiedź:) Chociaż TY jeden odpisałeś:)WIdać inni nie wiedzą:]

kafarski
Gość
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 27, 2006, 21:18:32 »

dzięki za odpowiedź:) Chociaż TY jeden odpisałeś:)WIdać inni nie wiedzą:]
każdy wie  Wink, tylko po co pisać jeśli było to tyle razy napisane i nikomu nie chce się poszukać o soli albo ospie?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: