Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: tester wielofunkcyjny???PoMoCy!!!  (Przeczytany 1498 razy)
Paul
Zainteresowany
**

« : Wrzesień 08, 2006, 20:11:36 »

powiedzcie mi jak obsługiwać tester do aqua.kupiłem go dziś i nie wiem jak sprawdzać Wściekły ma on 5 kwadracików :2 szare i 3 żółte i nie wiem jakiego koloru powinny być one by wskazywało pozytywnie  :(tylko 1 wiem pH dobre jasnoniebieskie zle wrzosowy a okropne bordowy PoMoCy!!!!!!!
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 08, 2006, 21:22:59 »

Jak nie masz instrukcji to nikt Ci nie pomoże o ile ktoś nie ma identycznych testów. Podaj nazwę. Każdy test ma inny zakres barwny dla okreslonych wartości danego parametru.
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 09, 2006, 09:52:02 »

malzonka - 2 + 3 paski = 5 Smiley Wydaje mi się, że kolega ma Tetra 5 w 1 a z tego co pamiętam to chyba posiadasz takowy ? Wink (albo nie Huh)

malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 09, 2006, 12:32:24 »

Uś nie, bo się skończył Wink mam normalne sensowne kropelkowe.
Ale pasków 5 w 1 jest kilka. ja miałam Tetry, sąsiad ma Sery a widziałam także JBL. Nie wiem jak koledze pomóc, bo wszędzie jest instrukcja a wykonanie proste jak włos mongoła ...
Paul
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 09, 2006, 17:48:04 »

Trzeba więc kupić całe opakowanie.ale w sklepie sprzedaje pojedyńczo i jak spytałem się jak to 'coś'obsługiwać to dzwoniła do doztawcy i powiedziała mi jak obsługiwać tylko pHa żeby zmniejszyć pH to trzeba kupić wodę Primaverę w butelce  :Da reszta po co mi jeśli i tak nie umiem obsługiwać jak włożyłem do wody to pierwszy kwadrat miał kolor ciem.ziel. drugi jasno ziel.trzeci chyba niebieski a pH czyli ostatni wrzosowy czyli troche zły
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 09, 2006, 18:02:44 »

Że co Huh Testy na sztuki Huh Aby zmniejszyc pH to wodę mineralna trzeba wlać Huh
Co za bełkot, do jakiego sklepu trarfiłeś Huh
Paul
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 12, 2006, 18:00:55 »

jakiegoś nie normalnego najleprzy to jest w Suwałkach Aqua Max tylko to troche daleko ale tam kupie zawartość mego przyszłego aqua a nie tu 3 kroki do tego beznadziejnego i jak rybke ostatnio kupiłem to musze trzymać w 20l bo z innymi rybami nie może przebywać tylko z 1 centymetrowymi gupikami a i też nich sie boi  Grin kupie testery w aqua max i nie będe więcej chodzić do zologicznego w którym są tylko 2 akwaria do kupienia
 papa

Paul, chociaż z szacunku dla innych userów, którzy muszą to czytać, używaj interpunkcji i składni typowej dla języka polskiego. Prosze wyedytowac tego posta w ciągu 24h inaczej usunę go: lukas
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 12, 2006, 22:21:58 wysłane przez lukas » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: