WisniA
Nowy

|
 |
« : Wrzesień 01, 2006, 10:12:28 » |
|
Dobry all
1. Mam mayły problem a mianowicie z jakimi rybami mozna trzymac bojownika kiedy prubowałem z głupikami ale w bardzo szybkim czasie je załatwił ;] jednym słowem kozak z niego jest ;]
2. Kupiłem niedawno 2 samice bojownika w pierwszy dzien wszystko wygladało normalnie ( troche bojownik pogonił damy , ale po paru godzinach wszystko było OK) nastepnego dnia zauwazyłem ze bojownik ma pogryzione płetwy ! spędziłem pare godzin siedzac przed akwarium az nagle jedna ze samic zaczeła gonic samca az wkoncu złapała go za ogon i trzymała moze przez 1 min. bojownik rozpaczliwie sie bronił, wkoncu udało mu sie wyswobodzic... postanowiłem ja odizolowac od innych.(jest w woreczku-oczywiscie w akwarium) postanowiłem wejsc na neta aby doszukac sie informacji o tym zdarzeniu i doszukałem sie wystarczy kupic jeszcze jedna samice no i kupiłem ale nic z tego wypusciłem pania agresywna i dalej sie sytuacja powtarza dziwne...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2006, 11:40:09 wysłane przez WisniA »
|
|
120 l 1 Bojownik Wspaniały 3 Samice Bojownika 1 Ancistrus
NR GG 6051753
|
|
|
Boo
Zainteresowany

Technologia Żywności AR Poznań
|
 |
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 01, 2006, 11:43:59 » |
|
Generalnie brak jakichkolwiek reguł dotyczących towarzystwa dla bojka. Każdy jest inny. Największe ryzyko agresji istnieje względem ryb o podobnej wielkości i kaształcie. W necie roi się od informacji o bojownikach: http://www.google.com/search?client=opera&rls=pl&q=bojownik&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8. Na forum też. "Sukaj" nim spytasz  .
|
|
|
|
|
|
Od nowa i z wykopem  
|
|
|
WisniA
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 01, 2006, 11:51:39 » |
|
przeszukałem wszystko ( inaczej bym sie nie pytał!!! ) 
|
|
|
|
|
|
NR GG 6051753
|
|
|
|
KrystekGdynia
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 01, 2006, 11:56:23 » |
|
Mam bojownika, którego nawet molinezje gryzły i żałobniczki teraz się przyzwyczaił do reszty obsady i jest OK.!
Wcześniej Bojownik był dość agresywny do czasu, kiedy dałem mu samicę, która ganiała go po całym akwarium. Niestety musiałem się jej pozbyć. Od tego czasu bojownik jest nie agresywny i mieszka z innymi rybami jest bardzo łagodny. Atakuje tylko narybek i zjada go.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WisniA
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 01, 2006, 12:05:30 » |
|
Przed chwila odzieliłem agresywna samice i zostawiłem mu dwie (agresywna wsadziłem do akwarium 10 l i postawiłem obok 120l moze sie przyzwyczają jak codziennie beda na siebie patrzec  )
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2006, 12:07:34 wysłane przez WisniA »
|
|
NR GG 6051753
|
|
|
Barnabi
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 01, 2006, 12:12:53 » |
|
Skoro szukales juz na Internecie to moze trafiles tez na ta strone, ale jezeli nie to tu jest pare ciekawych uwag na temat bojownikow: samic i samcow. http://www.imm.org.pl/bird/bojownik.htmBarnabi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
męczykoń
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 01, 2006, 12:15:12 » |
|
ja trzymam dwa bojki samce! (fajna zabawa) z dwoma skalarami, paroma gupikami, mieczykami, neutralnym glonojadem, wczesniej mialem takze zlote rybki, pretniki i z wszystkimi tymi rybami byl pokoj ( i jest nadal) a to ze samica pogania samca moze wynikac z jej charakteru, samiec moze byc fajtlapa a samica warriors i juz jest walka, moze to byc rowniez stan przejsciowy jako ze bojek jest ryba terytorialna i moga przeprowadzac chwilowe walki o wlasna czesc akwa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
męczykoń
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 01, 2006, 12:16:56 » |
|
heh, a moze ci sie wydaje tylko ze ta agresywna samica to naprawde samica, sprawdz dokladnie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WisniA
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 01, 2006, 12:18:30 » |
|
Skoro szukales juz na Internecie to moze trafiles tez na ta strone, ale jezeli nie to tu jest pare ciekawych uwag na temat bojownikow: samic i samcow. http://www.imm.org.pl/bird/bojownik.htmBarnabi odwiedzałem ta strone, przeczytałem wszystko od dechy do dechy ale thx Edit:heh, a moze ci sie wydaje tylko ze ta agresywna samica to naprawde samica, sprawdz dokladnie
sprawdziłem baaaaaardzo dokładnieNie pisz posta pod postem, używaj opcji 'Zmień' - Raffy
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2006, 12:28:08 wysłane przez Raffy »
|
|
NR GG 6051753
|
|
|