Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: POMOCY!!  (Przeczytany 2052 razy)
rowia
Nowy
*

« : Sierpień 25, 2006, 19:29:14 »

Siemka wszystkim. Chce założyć sobie akwa 25l (leży u mnie w piwnicy, wiec nie chce kupować nowego i mam cały osprzęt). Chciała bym w tym akwa hodować jednego i tylko jednego bojownika. Poradzcie mi jak obsadzić roślinnością akwa i jak dbać o wodę aby rybcia czuła się jak najlepeij? I czy nei bedzie samotna?
Myśląłm nad kulą ale doszłam do wniosku, ze jest to niehumanitarne i zrezygnowalam. Potem myślałam nad 15l, alechyba zostane przy 25l. Co myślicie?
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #1 : Sierpień 25, 2006, 20:11:58 »

jak to dobrze ze chociaz niektorzy mysla zakladajac akwa Good ! 25 litrow to akurat dla bojowniczka Smiley co do roslinek to napisz jakie bedziesz miala oswietlenie !!! ile wat, swietlowka czy zarowka itp. Grin

8317910

rowia
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 25, 2006, 20:13:53 »

No ja mam w piwnicy przeznaczoną pokrywke chyba na zwykłą żarówke ok 15W, ale da sie z tym zaradzić. jaka wy proponujecie??
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #3 : Sierpień 26, 2006, 08:33:42 »

bojownikowi będzie fajnie w większej ilości roślin możesz śmiało dołozyć żarówke 25W. Z roślin polecam małe zwartk (np. Cryptocoryne wendti)i,nurzaniec spiralny(Valisneria spiralis), Strzłaka (Sagittaria subulata), Bakopa drobnolistna (Bacopa monnieri), oczwiście moczarka kanadyjska czy rogatek. Jako dekoracje kilka korzonków obsadzonych mchem jawajskim i akwa bojownikowe już gotowe. W sam raz dla jednego samca Smiley  (oczywiście roślin można by jeszcze wymieniać ale podąłem te łatwe w uprawie)

Pozdrawiam

112,25
kafarski
Gość
« Odpowiedz #4 : Sierpień 26, 2006, 10:31:44 »

tu masz większy gotowy zestawik  Winkhttp://www.republika.pl/akwarystykamojehobby/index_pliki/wykaz_roslin.html
rowia
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Sierpień 26, 2006, 11:46:22 »

Dziękuję wam wszystkim :*:*. Chcę aby akwa dla mojego małego podopieznego było jak anjlepsze Wink Smiley
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #6 : Sierpień 26, 2006, 17:11:16 »

Dziękuję wam wszystkim :*:*. Chcę aby akwa dla mojego małego podopieznego było jak anjlepsze Wink Smiley

zapewne bedzie bardzo dobre bo masz zdrowe podejscie do akwarystyki Grin poczytaj troche na forum, bo o bojkach bylo duzo wiec na pewno ci to pomoze Grin zycze ci tego aby powiodlo ci sie to co sobie planujesz Grin

8317910

rowia
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Sierpień 26, 2006, 21:03:38 »

Dziękuję bardzo Smiley. ja już od jakiś 5 dni siedze na forum i innych stronach i czytam wszystko na temat bojowników i roślin. Chce w moim akwa posadzić ich jak najwięcej.  Smiley Musi być ładne ale i za razem odpowiednie dla bojowniczka- on w koncu kocha rózne kryjówki. mam już małą grote ze skały, chce jeszcze zaopatrzyć sie w kokos albo kożeń, aby w akwa było zróżnicowanie- nie tylko rośliny i troche kamieni Wink. Została jeszcze kwestia wybranmia odpowieniego miejsca na akwa. mam już mniej więcej plany. Wybrałam cześć pokoju, która jest z daleka od okna i kaloryfera, oraz jest widoczna ale dosć spokojna aby moja rybcia nie przeżywała straesu w związku z ciągłym przemieszczaniem się domowników Wink.
szatynka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Sierpień 26, 2006, 21:07:25 »

To świetnie że tak się przygotowujesz to zakupu rybki Smiley Oby było więcej takich akwarystów ktorzy najpierw czytają i się uczą a potem się biorą za rybki Wink
A tak wogóle to życze skucesów w hodowli i mam nadzieje ze jak tylko akwa bedzie gotowe to wkleisz zdjecie Wink
męczykoń
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Sierpień 26, 2006, 22:31:17 »

mozesz jeszcze dostawic na dno troszke bambusa, moje bojki uwielbiaja sie tam chowac
rowia
Nowy
*

« Odpowiedz #10 : Sierpień 27, 2006, 11:14:45 »

Dziękuję Wam za wszystkie informacje Smiley. Chce aby moje akwa było jak najlepsze Smiley. Pozostało uzgodnić załozenie akwa z moim alergologiem (lepeij, zeby wiedział ;p) i oczywiście gdzieś tak za 3 tyg kupuję rybcie Wink. Najpier musze wszystko przeciez przygotować Wink. Obiecuję że dam foty Smiley
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #11 : Sierpień 27, 2006, 17:07:43 »

Pozostało uzgodnić załozenie akwa z moim alergologiem
No to możesz mieć problem Sad Ja kiedyś właśnie ze względu na alergie musiałem zrezygnować z akwa. Wszystko zależy na co jestes uczulona.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: