Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Skalary i Neony  (Przeczytany 1973 razy)
Yawaw
Zainteresowany
**

« : Sierpień 31, 2006, 15:15:06 »

Hej! Mam pytanko. Czy mogę chodowac w jednym akwarium neony i skalary?Czytalem kiedyś, że skalary mogą zyć wspolnie ale dopóki skalary nie przekroczą 7 cm. A jesli ja dokupiłbym skalary do akwa ( neony są już tam poł roku) czy istnieje możliwosc ze się przyzwyczją?? dodam, że akwa ma pojemność 200 l i pływają w nim jeszcze bystrzyki pięknopłetwe. z gory dzieki za odpowiedzi. pozdrawiam.
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Sierpień 31, 2006, 21:05:01 »

Jest możliwość, że się przywyczają. Neony przed wypuszczeniem młodziutkich skalarów muszą już być wyrosnięte. Smiley

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Yawaw
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 01, 2006, 15:39:12 »

neony mają wielkość od 2,5 - 3 cm. poczekam jak jeszcze troche podrosną i może wpuszcze skalary, a jakie inne większe ryby moglbym wposcic zamiast skalarów?pozdrawiam papa
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 02, 2006, 09:15:43 »

Raczej żadne, inne większe od skalarów ryby na pewno by zrobiły obiad z neonków.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 02, 2006, 09:46:27 »

U mnie skalary nie polowały na neonki (z  tym, że ja miałem neony czerwone, które są nieco większe). Aha no i neonki były wcześniej, a skalary wpuściłem jak były jeszcze małe.

dagrzybek13
Gość
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 02, 2006, 12:27:29 »

a u mnie buło na odwrót gdy miałem razem skalary i neony to skalary były zawsze po  obgryzane przez neony to szczera prawda Cry
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: