Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Jak wygląda martwica płetw ??
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak wygląda martwica płetw ??  (Przeczytany 1856 razy)
jackdave
Stały użytkownik

« : Sierpień 03, 2006, 22:14:24 »

mam takie o to pytanie poniewaz boje sie ze moje gupiki na ta choroba zachorowaly , a moze same sie gryza ?? skracaja im sie pletwy w kazdym badz razie :/ jak temu zapobiec ??

Niektórzy przeginają :/ Rybki to tez stworzenia !!
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Sierpień 04, 2006, 06:41:38 »

Przy martwicy koncowki pletw sa biale i po trochu zanikaja. A jak zapobiec? sprawdz parametry wody. MOze masz za wysokie NO3.

pozdrawiam
asmi
jackdave
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Sierpień 04, 2006, 21:21:15 »

a czy przez muszle w akwa zwieksza sie NO3 ?? bo słyszałem ze tylko woda staje sie twardsza ...

Niektórzy przeginają :/ Rybki to tez stworzenia !!
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Sierpień 06, 2006, 20:45:23 »

Zauważyłem że gupiki są ,,zazdrosne" o ubarwienie innych samców znaczy lepiej ubarwionych a w efekcie bardziej atrakcyjnych dla samic.
U mnie im ładniejszy tym bardziej pogryziony.
Radzę Ci założyć jakieś inne akwarium dla naprawde ładnych.

Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Sierpień 07, 2006, 07:08:51 »

a czy przez muszle w akwa zwieksza sie NO3 ?? bo słyszałem ze tylko woda staje sie twardsza ...
To, ze zatwardza wode to fakt. Natomiast azotany biora sie zupelnie z czego innego. Mianowicie z rozkladajacych sie resztek pokarmow, odchodow itp.

pozdrawiam
asmi
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: