Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Start pyszczaki  (Przeczytany 4052 razy)
Inssa
Nowy
*

« : Sierpień 11, 2006, 12:19:55 »

Otrzymałem w spadku po siostrze zbiornik 112 litrów razem z nim grzałke chyba tetry 150 W filtr wewnętrzny oraz termometr. W sklepie akwarystycznym zaproponowano mi ładne rybki o nazwie yellow, maingano i chyba red-red. Po 6 sztuk w kazdym gatunku. Czy takie ryby nadają się do mojego zbiornika ? Jak urządzić wnętrze ? Chcę poinformowac że mam już rybki od 4 lat w zbiorniku 6-cio kątnym ( chyba 60 litrów ) hoduje mieczyki, kiryski i kardynałki. Teraz chciałbym zacząć hodować te piękjne ryby z malawii. Pomóżcie.
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Sierpień 11, 2006, 13:46:09 »

Jesli chcesz to powinno wystarczyc miejsca na yellowki i maingano. Sa to spokojne ryby. Natomiast red-redy daruj sobie. Rosna szybko i samce sa dosc agresywne. U mnie samiec red-red terroryzuje caly baniak.

pozdrawiam
asmi
Inssa
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 11, 2006, 19:32:58 »

Na specjalistycznym FORUM MALAWI chcą mnie zjeść za maingano twierdzac, ze to agresor i że w zbiorniku 112 litrów można hodować jeden gatunek . Jak jest naprawdę ?
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Sierpień 12, 2006, 05:37:52 »

Odbiegając od głównego temtu, ale odpowiadając pośrednio na post: zauważyłam, że co akwarium (właściciel) to inne zdanie  Wink Trzeba wybrać pośrednie rozwiązanie, wybrać jakis consensus z wszystkich opinii.
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #4 : Sierpień 15, 2006, 22:20:23 »

To prawda że w 112 litrowym można trzymać tylko 1 gatunek pyszczaka. I to tylko  Yelow albo Saulosi, nie ma innego wyboru. I tak to jest całkowite minimum. Jeśli chcesz mieć bardziej kolorowo wybierz saulosi, samce są niebieskie w czarne paski a samice żółte, w tym akwarium mogła byś dac maximum 2 samce i 6 samic.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
nimbo
Nowy
*

Nowy ale i Stary

« Odpowiedz #5 : Sierpień 16, 2006, 14:01:55 »

poczytaj i sam zdecyduj!!!!

pozdro
H. Żabik (nimbo)
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #6 : Sierpień 17, 2006, 16:04:13 »

W 112 można trzymać z pyszczaków tylko te co wymieniłem i to w takich proporcjach. To już jest sprawdzone.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
nimbo
Nowy
*

Nowy ale i Stary

re
« Odpowiedz #7 : Sierpień 17, 2006, 18:27:44 »

do takiego akwa mozna tez dac rdzawe...

pozdro
H. Żabik (nimbo)
Komandos
Super aktywny