Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: AKWARIUM -JAKI PRODUCENT ?  (Przeczytany 2067 razy)
orba
Nowy
*

« : Marzec 15, 2007, 16:45:59 »

Witam  Smiley

Wlasnie uporalam sie z czyszczeniem mojego mieszkania po rozlanym akwarium  Wściekły dlatego tez szukam porzadnego akwa z gwarancja i solidnym wykonaniem. Na pewno macie w tym wieksze doswiadczenie niz ja. Wiem o firmie wromak i aquael i nie wiem ktory produkt, ktorej firmy byscie mi polecili. Prosze o pomoc bo moje rybcie przezywaja katusze w akwa 35 litrow a mam rybki malawi . ot takie nieszczescie  Sad

Pozdrawiam
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #1 : Marzec 15, 2007, 21:10:10 »

Good !
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,9254.0.html

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
skalar76
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Marzec 16, 2007, 18:16:06 »

ja polecam oczywiście Aquaela i Oswald wie dlaczego Cheesy posiadają nak najbardziej gwarancje i moge cie zapewnić że jeżeli akwarium postawisz na styropianie lub specjalnej podstawce albo wogóle czymś miękkim i będzie to czyste beż żadnych kamyczków to niema szans pęknąć, bynajmniej silikon napewno nie puści wody Cheesy a cenowo to niewiem jak one wychodzą na tle konkurencji
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #3 : Marzec 17, 2007, 00:06:52 »

z tym styropianem to nie jest takie 100%. Wedlug mojej logiki podstawa pod akwa powinna miec pewna cienka warstwe z czegos miekkiego ale tylko CIENKA! Wlasnie jesli damy za duzo styropianu, nacisk w srodku szyby dennej jest chyba najwiekszy i poprzez miekkosc podloza moze spowodowac pekniecie szyby

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Marzec 19, 2007, 21:25:04 »

Oswald nie bardzo rozumie, jaka miękkość podłoża przy styropianie ? Masz na mysli nacisk szyby dennej na styropian ?
Moje 3 akwaria od lat stoją tylko na styropianie (FS15, 2cm) i uważam że jest to najlepiej wyrównujący nierówności materiał.

385 l - dyskowce
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: