Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: AquaClear 200 POMOCY!  (Przeczytany 3768 razy)
Joasia
Nowy
*

« : Luty 14, 2004, 14:42:47 »

Od 4 miesiecy mam ten filtr i do tej pory dzialal bardzo dobrze. Jakes 2 tygodnie temu bardzo zmniejszyl sie przeplyw. Myslalam, ze filtr sie zapchal, wiec wyczyscilam go dokladnie (razem z wirnikiem), ale pomoglo tylko na 1 dzien. Dzisiaj z filtra woda wyplywa po kropelce i pewnie niedlugo zupelnie przestanie leciec. Co moze byc przyczyna?

85 litrow -> bojownik i jego dzieciaki Smiley
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #1 : Luty 14, 2004, 15:30:00 »

ja miałem tak ze 150.  tak się zapchało że wirnik stanął.
wyjmij silnik z obudowy i dokładnie wyczyść.

gg:1384140
Joasia
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 14, 2004, 19:17:09 »

Ale to nic nie daje. Albo zle czyszcze. Jak sie odlaczy silnik od obudowy, to tam jest takie wiertelko :wink: i je tez wyjelam. Wyczyscilam to i otwor po wiertelku, wsadzilam z powrotem i dzialalo lepiej przez 1 dzien, a potem znowu sie zepsulo. Moze ten silnieczek mozna bardziej rozkrecic?

Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #3 : Luty 14, 2004, 19:49:47 »

spróbuj w otwór po "wiertełku" Wink wsadzić coś cienkiego i poczyszcić. mi pod wirnik dostało się tyle syfu że aż sięzdziwiłem.

Joasia
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Luty 16, 2004, 20:31:53 »

Eee... bez sensu  :evil: Wyczyscilam dzisiaj ten cholerny filtr bardzo dokladnie i przez chwilke dzialalo fajnie. Juz sie cieszylam, a teraz znowu ledwo kapie Sad No trudno i tak dla jednego bojownika nie potrzeba takiej mocnej filtracji.

Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #5 : Luty 16, 2004, 20:46:43 »

dobra, to inaczej: jakie masz wkłady w tej kaskadzie? i czy przypadkiem, jak nasiąkną wodą nie wypływaja do góry. mi tak torf podciągało i długo myślałem dlaczego nie chce dobrze lecieć...

po drugie: czy tę caskadę masz wypoziomowaną? bo jeśli nie to teżmoże tylko ciurkać.

Joasia
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Luty 16, 2004, 22:27:52 »

Nic we wkladach, ustawieniu filtra nie zmienialam, a jednak wczesniej dobrze lecialo. To tak dziwnie wyglada, bo wode do rurki ciagnie dobrze, a potem cos sie chrzani :?:

Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #7 : Luty 16, 2004, 22:33:35 »

a próbowałaś bez wkładów? tzn, wyjmij gąbki i całą resztę. zostaw pusty pojemnik i wtedy zobacz

Joasia
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Luty 17, 2004, 18:28:47 »

Wyjelam i to samo, woda jakby stoi na jednej wysokosci i tylko troche sie przelewa Sad

GP
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Luty 18, 2004, 08:01:17 »

Może rurka nie wchodzi dokładnie w tę małą komorę nad wirnikiem, tylko jest za wysoko. Użytkownicy AquaCleara chyba wiedzą o co chodzi?

375 l. 6x36 W, CO2, 20xRasbora Klinowa, 4x Neon Inessa, 6x Barwieniec Czarny, 6xDanio pręgowane, 3xKirys Spiżowy, 2x Kosiarka, 2x Glonojad, 2x Molinezja
Joasia
Nowy
*

« Odpowiedz #10 : Luty 19, 2004, 18:40:34 »

Sprawdzilam, na 90% cos z ta rurka jest nie tak. Rurka jest dobrze w otworze, ale w polowie (przy laczeniu) cala sie rusza. Nie wiem czy ta rurke mozna wymienic. Jest co prawda w opakowaniu jeszcze jedna, ale to dolny fragment, nie ten co potrzeba.

GP
Stały użytkownik

« Odpowiedz #11 : Luty 20, 2004, 11:26:45 »

Czy to łączenie jest w powietrzu, czy w wodzie, bo jeśli w wodzie to nie ten problem - ciągnie najwyżej tamtędy wodę, ale jeśli jest w powietrzu zaciąga zapewne powietrze i jest problem. Możesz wtedy uszczelnić silikonem akwarystycznym.

Nie widzę teraz swojego filtra, ale wydaje mi się, że to łączenie jest jednak w wodzie - producent chyba przewidziałby taką ewentualność, chyba że masz bardzo niski poziom wody.

375 l. 6x36 W, CO2, 20xRasbora Klinowa, 4x Neon Inessa, 6x Barwieniec Czarny, 6xDanio pręgowane, 3xKirys Spiżowy, 2x Kosiarka, 2x Glonojad, 2x Molinezja
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: