jackdave
Stały użytkownik

|
 |
« : Grudzień 14, 2005, 23:18:14 » |
|
Mam pytanki. Która z tych stworzeniu postrzepila mi ogon samca gupika . Glonojad,kosiarka,Gurami,Kirysnik,3danio,2kiryski, 1ramireza,samica gupika,2 molinezje, 2 zabki ??
|
|
|
|
|
|
Niektórzy przeginają :/ Rybki to tez stworzenia !!
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 19, 2005, 21:28:33 » |
|
Wg mnie mogło by to być gurami lub ramierez. Jednak równie dobrze może to byc choroba gupików objawiające się strzępieniem płetw. Z tego co wiem nie ma na nią sposobu (jaiś wirus) oprócz postrępionych płetw rybki mają się świetnie. Tylko jak to wygląda...
|
|
|
|
|
|
112,25
|
|
|
|
kafarski
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 19, 2005, 21:34:45 » |
|
u mnie jest tak ze jesli samce siedza w małym akwarium to maja płetwy ok, ale w duzym strzepia im sie. moze to od ich gonitw ?a wiekszym maja wiecej przestrzeni do rozrywania sobie płetw, bo ganiac sie to one lubia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DOROTAZOFIA
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 05, 2006, 22:12:24 » |
|
kupiliśmy gupika welona z dużego (700 l) i nie miał postrzępionego ogonka, inne samce też mają ładne ogonki .Dlaczego ? Może za mało się ganiały.[/code][/quote][/b][/url][/u]
|
|
|
|
|
|
112L, atman dr80, fzn3. 5 neonków, 3mieczyki zielone, 3czarne moli, czerwone danio, 4gupiki, 5Endlera, 3platki, danio, 2szczupienczyki dageta, zbrojnik, ampularia, Clithon Sun, świderki i masa roślin, atyla niebieska, red cherryx20,
|
|
|
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.
|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 12, 2006, 23:00:02 » |
|
moga im sie ogony strzepic od tych "tancow godowych" :!: w koncu to ciagle napiecie pletw wiec z czasem tego nie wytrzymuja :!:
|
|
|
|
|
|
8317910  
|
|
|
bemka
Stały użytkownik

dalej, dalej i dalej ośka !!!
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 17, 2006, 18:13:09 » |
|
Według mnie jestem pewny na 100% że to GURAMI! Dla mnie gurami wszystkie małe kiryski tępiło!I wiem że to wredna ryba jeżeli jest jedna to tymbardziej, bo nie ma sie kim zajmować!A gupiki mają charaktersytczną sztukę pływania że ''kuszą"!
|
|
|
|
|
|
112 l, aqua glo +2x standardowa!, 1 glonojad, 2 kiryski, 1drewniak, 2 bocje wspaniałe, 1 kosiarki,2 piskorki, 2 ostronosy,20 kardynałek, 2 ostronosy
|
|
|
monisia
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 07, 2006, 21:41:48 » |
|
mi też "ktoś" postrzępił ogony głupików (samców), rybki jakie mam w akwa to: gupiki, neonki, mieczyki (2szt) i glonojad. dziwnym trafem zniknęły też 3 kiryski... po prostu nie ma ich nigdzie! ani w filtrze ani tez nigdzie nie było ich szczątków  jak to się moglo stac :?: :?: :?:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marycha
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 07, 2006, 22:59:21 » |
|
Może kiryski padły, a ich szczątki doczesne wciągnął jakiś ślimor albo ryba???
|
|
|
|
|
|
60l + 90l + za dużo gupików 8 kotów, 1 pies, 1 żółw, rybiki:>
|
|
|
monisia
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 08, 2006, 09:48:47 » |
|
ze ślimakó mam tylko te takie malutkie gówienka, ale walcze z nimi... no i glonojad 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|