Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z brzankami. Pomocy!  (Przeczytany 1418 razy)
zajc665
Nowy
*

« : Kwiecień 06, 2006, 20:24:10 »

Mam mały problem. Kupiłem wczoraj 5 brzanek zielonych <kupie jeszcze 5 i do tego 10 różowych+5 kirysków>, gdy zaswiece oswietlenie akwa to brzanki chowaja sie pod filtr i cały czas tam siedzą praktycznie. Czasem wypływają. Jak zgasze oswietlenie akwa to rybki po całym akwa pływają w stadzie.  Co mam zrobić żeby rybki pływały normalnie przy właczonym oświetleniu <swiatło w pokoju sie swieci, wiec moje towarzystwo chyba nie jest powodem>?? Mam jeszcze mało roślin i kryjówek. Rośliny mam dwie po pieć liści każda, ale jutro kupie wiecej.

P.S. Dobra obsada??
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 06, 2006, 20:26:54 »

Daj im trochę czasu na aklimatyzację. O kwarantannie zapewne zapomniałeś... O obsadzie ciężko coś powiedzieć nie znając litrażu.
zajc665
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 06, 2006, 20:29:56 »

Akwarium 60 litr. O kwarantannie słyszałem bo mam ryby od 10 lat!
Tylko nie miałem jeszcze nigdy brzanek hehe i się własnie zastanawiałem czy to nie jest powodem oświetlenia.
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 06, 2006, 21:08:46 »

to ty chcesz w 60 litrach trzymac 10 zielonych 10 rozowych i 5 kiryskow :?: widac ze z0 lat hodujesz rybki...nie ma co... za duzo ich jak na twoj litraz :!: a jak masz malo roslin to normalne ze sa plochliwe :!: zaaklimatyzuja sie, dostana zielonke i bedzie git, ale zdecyduj sie tylko na 1 gatunek :!:

8317910

kafarski
Gość
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 06, 2006, 21:17:44 »

różowe Ci odradzam bo to smakosze delikatniejszych niż żabienice roślin. są łatwe w hodowli ale spore dosyć ,na 10 sztuk minimum150-200l.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: