Zojka
Nowy

|
 |
« : Marzec 29, 2006, 14:46:57 » |
|
Mam problem.. Moje akwa wygląda jakby nie było w nim rybek.. Mam drobne ryby a mianowicie: 3platynki, 2 molinezje czarne, 3 glupiki... Pytanie jest takie jaka rybke moglabym dodac do tej obsady tylko jest jeden problem to akwa ma gdzies kolo 40 a moze wiecej litrow... Acha i wazne jest zeby ta rybka nie byla wielkosciowo taka sama jak np. platynka... tylko wieksza... Z gory dzieki za odpowiedz...
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam:) Zojka
|
|
|
mewiik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 29, 2006, 14:49:41 » |
|
Moim zdaniem możesz: 1.Albo dodać pare (w sensie kilka) żyworódek 2.Kupić sobie parkę ramirezek 3.Dorzucić parę (w tym samym sensie co przedtem :roll:) neonków lub innych kąsączy Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
Akwarium 200l, obsada: 6x Cleithracara maronii, 2x Poecilia sphenops, 5x Corydoras paleatus, 2x Ancistrus dolichopterus, 2x Acanthopsis choirorhynchus; Akwarium 45l, obsada: 47x Poecilia sphenops (mini), 3x Caridina babaulti;
|
|
|
Zojka
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 29, 2006, 14:53:59 » |
|
A jak "profesjonalnie" nazywaja sie te remirezki? Chce poszukać jakiś zdjec i info o nich
|
|
|
|
|
|
|
|
|
thomas41
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 29, 2006, 15:07:08 » |
|
pielęgnica ramireza tylko masz za małe akwa dla nich a mewiik neonki się trzyma w grupach od 8 sztuk nie w ,,parkach"
|
|
|
|
|
|
POZDROWIENIA Thoma$
|
|
|
Robin
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 29, 2006, 15:14:23 » |
|
Tak jest na ramirezy masz za male akwarium,a wiekszych ryb co teraz masz to nie mozesz miec,proponuje abys dokupila sobie z 6 neonow P.S. 3 glupiki Nie ma takiego czegos jak glupiki sa GUPIKI :!:
|
|
|
|
|
|
112L Ameryka 8-gupik,6-mieczyk,5-kirysek spizowy 2-molinezja black molly,2-molinezjazaglopletwa 2-zmienniak koralowy,2-kosiarka,2-otosek 2-krewetkaAmano,2-ampularia 25L Narybek
|
|
|
Zojka
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 29, 2006, 16:04:17 » |
|
Sorry zawsze popelniam ten blad.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mewiik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 29, 2006, 17:15:25 » |
|
mewiik neonki się trzyma w grupach od 8 sztuk nie w ,,parkach" Przeczytaj lepiej dokładnie mojego posta !!!!! Wiem że neonków nie trzyma się parami tylko w grupach!!!!!! A z tym że jest to za małe akwa na parkę ramirezków to się nie zgodzę bo sam trzymam w akwa 45l i się rozmnażają (właśnie do drugiego tarła przystępują)!!!!
|
|
|
|
|
|
Akwarium 200l, obsada: 6x Cleithracara maronii, 2x Poecilia sphenops, 5x Corydoras paleatus, 2x Ancistrus dolichopterus, 2x Acanthopsis choirorhynchus; Akwarium 45l, obsada: 47x Poecilia sphenops (mini), 3x Caridina babaulti;
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 29, 2006, 17:19:43 » |
|
Parka ramirezek spokojnie może tam żyć. Do tego może kilka neonków, parę roślinek i można zrobić całkiem fajny zbiorniczek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Robin
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 29, 2006, 19:52:20 » |
|
Cytat: mewiik neonki się trzyma w grupach od 8 sztuk nie w ,,parkach"
Przeczytaj lepiej dokładnie mojego posta !!!!! Wiem że neonków nie trzyma się parami tylko w grupach!!!!!! A z tym że jest to za małe akwa na parkę ramirezków to się nie zgodzę bo sam trzymam w akwa 45l i się rozmnażają (właśnie do drugiego tarła przystępują)!!!! mewiik za bardzo nawet ja cie nie zrozumialem "pare" pisz albo "parke" lub "kilka sztuk" :read!:
|
|
|
|
|
|
112L Ameryka 8-gupik,6-mieczyk,5-kirysek spizowy 2-molinezja black molly,2-molinezjazaglopletwa 2-zmienniak koralowy,2-kosiarka,2-otosek 2-krewetkaAmano,2-ampularia 25L Narybek
|
|
|
mewiik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 30, 2006, 14:45:58 » |
|
pare (w sensie kilka) Przecież napisałem że chodzi mi o parę w sensie kilka?  :shock:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|