Qiubon
Nowy

|
 |
« : Luty 19, 2004, 21:59:48 » |
|
Czy wyłączać filtr na noc???
|
|
|
|
|
|
Pozdrowionka
|
|
|
pbern
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 19, 2004, 23:45:09 » |
|
NIE!!!!!!!!!!
filtr MUSI chodzic 24H
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 20, 2004, 02:56:00 » |
|
Oj była już wręcz burzliwa dyskusja na ten temat, jednak ja jestem zdecydowanie przeciwnikiem wyłączania tobie również tak radzę.
|
|
|
|
|
|
 385 l - dyskowce
|
|
|
Qiubon
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 20, 2004, 18:13:32 » |
|
A do karmienia wyłączać
|
|
|
|
|
|
Pozdrowionka
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 20, 2004, 19:20:10 » |
|
do karmienia mozna
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
|
Tomlsv
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 20, 2004, 22:31:39 » |
|
Do karmienia to nawet trzeba go wylanczac, aby nie wessal rybkom zarcia a i aby nie musialy za jedzonkiem ganiac bo wiecej energi stracą niż zjedzą. A co do przerwy to już po 30 minutach zaczynają umierać bakterie nitryfikacyjne w filtrze bo nie ma przepływu wody, zaczynaja się wtedy także tworzyć w nim toksyczne i niebezpieczne dla ryb substancje. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains
|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 23, 2004, 00:21:25 » |
|
nie przesadzacie z tym wyłączaniem filtra podczas karmienia? Przecierz pokarmu się pod filtr nie sypie,a z tym ganianiem ryb za pokarmem to juz naprawdę jakaś daleko idąca interpretacja rybiego zachowania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GP
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 23, 2004, 09:50:30 » |
|
Ja właśnie wyłączam przy karmieniu ale tylko mrożonkami. Jeśli wlewam rozmrożony cyklop to przy dobrej filtracji mogę mieć po chwili wszystko w filtrze Rybki się nie najedzą, a filtr może być poważnie zabrudzony. Nie mam racji? Jak wy radzicie sobie z tym problemem? To wyłączenie trwa tylko ok. 15 minut.
|
|
|
|
|
|
375 l. 6x36 W, CO2, 20xRasbora Klinowa, 4x Neon Inessa, 6x Barwieniec Czarny, 6xDanio pręgowane, 3xKirys Spiżowy, 2x Kosiarka, 2x Glonojad, 2x Molinezja
|
|
|
HaliBut
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 23, 2004, 17:09:24 » |
|
Ludzie czy wy wogóle nie czytacie archiwum?? Po co dajecie taki sam temat jeszcze raz ja już widziałem trzy posty na ten temat zapychacie serwer gdzie jest moderator???
A co do karmienia to ja wstrzykuję cyklopa po drugiej stronie akwa z dala od filtra i wszystko jest ok. Zresztą u mnie cyklopa jedzą tylko neonki i kiryski. Ale nie karmie niczym innym i reszta się przyzwyczaja.
|
|
|
|
|
|
Carpe diem 
|
|
|
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 23, 2004, 17:20:00 » |
|
HaliBut, ja wiem że chcesz się wykazać, ale przystopuj trochę. temat powstał, zanim zostałem moderem i nie będę komuś blokował wątku gdy już są odpowiedzi na jego pytanie.
|
|
|
|
|
|
gg:1384140  
|
|
|
HaliBut
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 23, 2004, 17:27:05 » |
|
Ja się chcę wykazać?? Wcale nie, rozumie intencję admina,który nie chce żeby ktoś z małym stażem moderował jego forum. Prawdopodobnie też bym tego nie chciał. A, i wcale cię nie winię, przecież wiem że moderatorzy są na tym forum od niedawna. Po prostu zauważyłem że to kolejny temat o tej samej tematyce więc zwróciłem uwagę że jakby twórca przejżał archiwa to napewno znalazł by informacje które są mu potrzebne.
|
|
|
|
|
|
Carpe diem 
|
|
|
|
Tomlsv
|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 23, 2004, 21:20:55 » |
|
...zwróciłem uwagę że jakby twórca przejżał archiwa to napewno znalazł by informacje które są mu potrzebne. Gdyby każdy przeglądał archiwa to by nie było tego forum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GP
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 24, 2004, 09:22:17 » |
|
Forum w krótkim czasie bardzo się rozrosło i nie każdy ma czas żeby wszystko czytać. Niestety z czasem powtórki będą się zdarzały. Trochę pokory Halibut i więcej zrozumienia dla innych (napisałem ostrzej ale ugryzłem się w język i zmieniłem treść :evil: )
Halibut napisał: "A co do karmienia to ja wstrzykuję cyklopa po drugiej stronie akwa z dala od filtra i wszystko jest ok" Ja mam filtry po obu stronach akwarium i ruch w akwarium jest dość duży.
|
|
|
|
|
|
375 l. 6x36 W, CO2, 20xRasbora Klinowa, 4x Neon Inessa, 6x Barwieniec Czarny, 6xDanio pręgowane, 3xKirys Spiżowy, 2x Kosiarka, 2x Glonojad, 2x Molinezja
|
|
|
|