Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Filtr  (Przeczytany 4401 razy)
Qiubon
Nowy
*

« : Luty 19, 2004, 21:59:48 »

Czy wyłączać filtr na noc???

Pozdrowionka
pbern
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Luty 19, 2004, 23:45:09 »

NIE!!!!!!!!!!

filtr MUSI chodzic 24H

Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Luty 20, 2004, 02:56:00 »

Oj była już wręcz burzliwa dyskusja na ten temat, jednak ja jestem zdecydowanie przeciwnikiem wyłączania tobie również tak radzę.

385 l - dyskowce
Qiubon
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Luty 20, 2004, 18:13:32 »

A do karmienia wyłączać

Pozdrowionka
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Luty 20, 2004, 19:20:10 »

do karmienia mozna

pozdrawiam
asmi
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Luty 20, 2004, 22:31:39 »

Do karmienia to nawet trzeba go wylanczac, aby nie wessal rybkom zarcia a i aby nie musialy za jedzonkiem ganiac bo wiecej energi stracą niż zjedzą.
A co do przerwy to już po 30 minutach zaczynają umierać bakterie nitryfikacyjne w filtrze bo nie ma przepływu wody, zaczynaja się wtedy także tworzyć w nim toksyczne i niebezpieczne dla ryb substancje.
Pozdrawiam.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #6 : Luty 23, 2004, 00:21:25 »

nie przesadzacie z tym wyłączaniem filtra podczas karmienia? Przecierz pokarmu się pod filtr nie sypie,a z tym ganianiem ryb za pokarmem to juz naprawdę jakaś daleko idąca interpretacja rybiego zachowania.

GP
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Luty 23, 2004, 09:50:30 »

Ja właśnie wyłączam przy karmieniu ale tylko mrożonkami. Jeśli wlewam rozmrożony cyklop to przy dobrej filtracji mogę mieć po chwili wszystko w filtrze Rybki się nie najedzą, a filtr może być poważnie zabrudzony. Nie mam racji? Jak wy radzicie sobie z tym problemem?
To wyłączenie trwa tylko ok. 15 minut.

375 l. 6x36 W, CO2, 20xRasbora Klinowa, 4x Neon Inessa, 6x Barwieniec Czarny, 6xDanio pręgowane, 3xKirys Spiżowy, 2x Kosiarka, 2x Glonojad, 2x Molinezja
HaliBut
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Luty 23, 2004, 17:09:24 »

Ludzie czy wy wogóle nie czytacie archiwum?? Po co dajecie taki sam temat jeszcze raz ja już widziałem trzy posty na ten temat zapychacie serwer gdzie jest moderator???

A co do karmienia to ja wstrzykuję cyklopa po drugiej stronie akwa z dala od filtra i wszystko jest ok. Zresztą u mnie cyklopa jedzą tylko neonki i kiryski. Ale nie karmie niczym innym i reszta się przyzwyczaja.

Carpe diem Smiley
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #9 : Luty 23, 2004, 17:20:00 »

HaliBut, ja wiem że chcesz się wykazać, ale przystopuj trochę. temat powstał, zanim zostałem moderem i nie będę komuś blokował wątku gdy już są odpowiedzi na jego pytanie.

gg:1384140
HaliBut
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #10 : Luty 23, 2004, 17:27:05 »

Ja się chcę wykazać?? Wcale nie, rozumie intencję admina,który nie chce żeby ktoś z małym stażem moderował jego forum. Prawdopodobnie też bym tego nie chciał. A, i wcale cię nie winię, przecież wiem że moderatorzy są na tym forum od niedawna. Po prostu zauważyłem że to kolejny temat o tej samej tematyce więc zwróciłem uwagę że jakby twórca przejżał archiwa to napewno znalazł by informacje które są mu potrzebne.

Carpe diem Smiley
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #11 : Luty 23, 2004, 21:20:55 »

Cytat: HaliBut
...zwróciłem uwagę że jakby twórca przejżał archiwa to napewno znalazł by informacje które są mu potrzebne.

Gdyby każdy przeglądał archiwa to by nie było tego forum Smiley

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
GP
Stały użytkownik

« Odpowiedz #12 : Luty 24, 2004, 09:22:17 »

Forum w krótkim czasie bardzo się rozrosło i nie każdy ma czas żeby wszystko czytać. Niestety z czasem powtórki będą się zdarzały. Trochę pokory Halibut i więcej zrozumienia dla innych (napisałem ostrzej ale ugryzłem się w język i zmieniłem treść :evil: )

Halibut napisał: "A co do karmienia to ja wstrzykuję cyklopa po drugiej stronie akwa z dala od filtra i wszystko jest ok"

Ja mam filtry po obu stronach akwarium i ruch w akwarium jest dość duży.

375 l. 6x36 W, CO2, 20xRasbora Klinowa, 4x Neon Inessa, 6x Barwieniec Czarny, 6xDanio pręgowane, 3xKirys Spiżowy, 2x Kosiarka, 2x Glonojad, 2x Molinezja
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: