lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains
|
 |
« Odpowiedz #15 : Luty 20, 2006, 23:20:32 » |
|
pyszczak lombardzki to ryba, która przekracza 10cm długości. Dodatkowo jej specyficzny behawior, w tym spora agresja sprawiaja, że można ją trzymać w dobrej kondycji jedynie w przestronnych akwariach. 60L nadaje się jedynie do trzymania małych i spokojnych rybek, a nie tak dużych i agresywnych pielęgnic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haker85
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #16 : Luty 20, 2006, 23:24:22 » |
|
Paszczaki lepiej brzmi! Moje maja ok. 4-5 cm i jak narazie sie nie jedza, tylko spokojnie pływaja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haker85
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #17 : Luty 20, 2006, 23:30:12 » |
|
A poza tym z tego do sie od was dowiedzialem to bardziej samce sa spokojne a samica ich przegania jezeli wkraczaja do jej kąta
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #18 : Luty 21, 2006, 00:25:26 » |
|
Ale po co upierasz się nadal przy swoim, skoro i tak nie masz racji ? Przecież nikt tu na złość Ci nic nie robi. Po prostu same fakty. I co to za podejście, że niektórzy też je trzymają w 60 litrach ? Niektórzy też twierdzą, że palenie nie szkodzi, więc taka droga rozumowania do niczego nie prowadzi. Poza tym, tak na margiensie, pyszczaki trzyma się w haremach, a nie dwa samce plus samiczka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ewelinka23
|
 |
« Odpowiedz #19 : Luty 21, 2006, 10:01:02 » |
|
Haker85 przykro mi, ale musze sie zgodzic z moimi przedmowcami co do tego ze masz za male akwarium.. Dobrze, ze chociaz zdajesz sobie z tego sprawe... Niestety pysie to ryby, ktore potrzebuja minimum 112L, aby mogly dobrze egzystowac... Ktos napisal, ze masz 2 samce... to gwarantuje Ci, ze nie bawem jednego juz nie bedziesz mial... Mialam okazje kiedys zobaczyc u kolegi, ktory mial akwa z pyskami jak wygladal jeden zdominowany samiec.... Plywal bez tylniej calej pletwy... Powiem Ci ze zalosny widok... I dlatego jesli nie masz mozliwosc hodowania tych ryb to poprostu sie Ich pozbadz... Nie wiem oddaj do sklepu zoologicznego, czy daj je komus kto hoduje Malawi i ma warunki do hodowli tych ryb... Pozdrawiam i mam nadzieje na skorzystania z rad... :!: :wink:
|
|
|
|
|
|
www.malawiforum.plZAPRASZAMY DO DYSKUSJI MALAWI, TANGANKA, INNE BIOTOPYAkwarium 540L Malawi w trakcie zakładania.
|
|
|
haker85
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #20 : Luty 21, 2006, 16:36:27 » |
|
Znaczy ja wiem ze jest za male, ale nie mam co z nimi zrobić, bo nikt sie nimi nie zajmuje, a do kibla ich po prostu nie spuszcze. Jak narazie mają sie w miare dobrze, choc zastanawiam sie nad tym ze skoro samce sa takie terytorialne, to dlaczego wnioskując z tego co mi piszecie samica stara sie zawładnac akwarium? Tego nie kapuje :?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains
|
 |
« Odpowiedz #21 : Luty 21, 2006, 18:17:14 » |
|
bo to na razie są małe ryby, więc do powiedzenia najwięcej narazie ma największa sztuka. Jak dorosną to największe będa samce i to one będa wiodły prym.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ropek
|
 |
« Odpowiedz #22 : Luty 21, 2006, 19:30:29 » |
|
Idź popytaj w sklepach zoologicznych może ktoś bedzie je chciał wziaść.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Meter
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #23 : Luty 27, 2006, 22:02:37 » |
|
ja zgodze sie z poprzednikami ze masz stanowczo za male akwa ja mam akwarium 100l chcialem miec malawi nawet bardzo ale po przemysleniu stwierdzilem ze to bedzie dla nich za male akwa a wroce do poprzedniego twojego postu to skad wiesz ze im jest tam dobrze?? same ci powiedzialy:) ja na twoim miejscu oddalbym te rybki do zoologicznedo a w zamian wzialbym gupiki albo molinezje to byloby najlepsze wyjscie z tej sytuacji
|
|
|
|
|
|
malawi interesuja mnie rybki i ogolne ten biotop jak mozecie to piszcie
|
|
|
|