Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: pokarm dla ramirezek i kakadu  (Przeczytany 1688 razy)
piniek26
Nowy
*

« : Marzec 11, 2006, 11:44:50 »

czesc mam pytanko mam 250 l akwa zakupilem pielegniczki kakadu i ramirezki zastanawiam sie czym by tu je karmic zywym czy moze  mrozonym a moze jednak wystarczy tylko suchy pokarm w platkach  prosze pomozcie i zgory dziekuje
Kasztanka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Marzec 11, 2006, 12:03:01 »

Sam suchy nie wystarczy, trzeba urozmaicać. Wprawdzie pielęgniczki pobierają częśto suchy pokarm, ale wolą żywy. Możesz dawać mrożonki, żywy  i suchy:) Ja zamierzam kupić A. borelli

-------------------------------------------------------
53l
1+1 barwniak czerwonobrzuchy
narybek barwniaków
otosek..<niestety jeden:(>

rosliny:
anubias, moczarka, bacopa, nurzaniec, jakas trawa, hm..i Limnophila sessiliflora
piniek26
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 11, 2006, 12:13:59 »

dzieki a ile rodzaji pielegniczek mozna trzymac w akwa 250??
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #3 : Marzec 11, 2006, 14:04:17 »

w akwa 250 litrow mozesz trzymac kilka gatunkow :!: np. ramirezki,kakadu,akarki paskowane,boliwijskie,trojpregie,żółte :!: troche ich jest Cheesy do takiego akwa powiedzmy 3-4 gatunki lub akwa z jednym tylko gatunkiem pielegniczek :!: tez ladnie wyglada Cheesy

P.S. kto sie orientuje czy w łodzi na gieldzie mozna kupic pielegniczki żółte :?:

8317910

Kasztanka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Marzec 11, 2006, 14:25:05 »

a ja mam problemy z twarda woda do pielegniczek:( bo mam 17 st n:( a na destylowaną zeby zmiekczyc to troche pieniedzy za duzo by poszlo...I wlasnie...gdzie znalezc borelki?

-------------------------------------------------------
53l
1+1 barwniak czerwonobrzuchy
narybek barwniaków
otosek..<niestety jeden:(>

rosliny:
anubias, moczarka, bacopa, nurzaniec, jakas trawa, hm..i Limnophila sessiliflora
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #5 : Marzec 11, 2006, 15:43:27 »

no i tu jest problem bo nie wiadomo gdzie je dostac :? a tez jestem zafascynowany ta rybcia :!: żółta nie musi byc w miekkiej wodzie :!: wystarczy srednio twarda :!: ok 10*n wystarczy :!:

8317910

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: