Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Odmulacz  (Przeczytany 1853 razy)
roman_mis
Nowy
*

« : Marzec 03, 2006, 22:51:41 »

Witam.Zastanawiam się nad zakupem odmulacza.Co sądzicie o tych do których podłączyć trzeba pompkę powietrza,odkurzaczach na baterię i tych które odmulają razem ze spuszczaną wodą.
Tyle że ja nie zawsze chciałbym spuszczać wodę,czasem poprostu oczyścić dno..
A jakie jest Wasze zdanie na temat czyścików magnetycznych?Bardzo proszę  wypowiedzcie się!pozdrawiam

60l :14 Neon Inessa, 7 Bystrzyk Axelroda, 3kiryski pstre
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 03, 2006, 23:46:59 »

Mówisz o odkurzaczach, a nie odmulaczach. Przydatna bardzo rzecz, ale można ją zrobić samemu za psi grosz. Czyściki magnetyczne - na pewno nie są tak skuteczne jak porządne skrobanie żyletką. Ale w sumie więcej o nich nie powiem, bo nigdy mi nie był taki potrzebny. Może gdybym miał jakieś naprawdę duże akwa...
dawid_3
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Marzec 04, 2006, 08:46:19 »

Czyściki są drogie ale skuteczne.Nawet niewiesz jak się cieszyłem gdy na przedniej szybie nic nie było(zabrudzeń,glonów).Polecam :wink:

63l. :2 parki pielęgniczek ramireza,5 molinezji (black molly),3 mieczyki hellera,3 kosiarki i 1 zbrojnik niebieski(albinos)
25l. :młode mieczyki i molinezje
roman_mis
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 05, 2006, 11:05:37 »

Postanowiłem po lekturze forum spróbować z odmulaczem zanalazłem na allegro tetra gc50 za 38zł.Że cena okazyjna a sprzęt ponoć dobry wypróbuję-zamieszczę swoją opinię jak się sprawuje.pozdrawiam

60l :14 Neon Inessa, 7 Bystrzyk Axelroda, 3kiryski pstre
MAK
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 05, 2006, 12:25:40 »

ja mam akwa 112 L profil z pokrywą 2 świetlówki Aqua glo i power glo każda 20W.
Ponieważ nie chce mi się montować dodatkowej świetlówki na glony kupiłem czyścik magnetyczny duży (zbiera idealnie).
Ale że rośliny dalej obrastały glonami kupiłem Tetra Algumin (środek na glony - 2 nakrętki na cztery tygodnie) oraz do filtra Aqua szut Junior Bio plus dodałem filtr Fan2 plus bimbrownie podłączoną pod dyfuzor z drewna lipowego DIY a u góry dzwon z butelki po mineralce w którym zbiera się to co się nie rozpuści (zero bombelka O2 strat Smiley

A glonów nie ma już

-=   Małopolski Tuning Klub - www.mtk-klub.pl   =-
kafarski
Gość
« Odpowiedz #5 : Marzec 05, 2006, 13:57:51 »

Cytat: MAK
ja mam akwa 112 L profil z pokrywą 2 świetlówki Aqua glo i power glo każda 20W.
Ponieważ nie chce mi się montować dodatkowej świetlówki na glony kupiłem czyścik magnetyczny

mak oświeć mnie i może jeszcze kogoś jakie świetlówki są na glony?
MAK
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Marzec 05, 2006, 15:56:53 »

Nie napisałem że są na glony Tongue

Napisałem tylko co mam a co możemieć wpływ na ich ilość.

-=   Małopolski Tuning Klub - www.mtk-klub.pl   =-
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: