Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: CO2 z allegro  (Przeczytany 1263 razy)
swoje2
Stały użytkownik

« : Marzec 05, 2006, 16:07:52 »

Witam
Czy warto w oniższy sposób podawac co2 do 140 litrowego akwa?? Czy taka butla wystarczy na 100 dni jak podaje sprzedawca?
http://www.allegro.pl/item88124604_butla_co2_1000ml_najlepszy_dla_roslin_od_ss_gratis.html
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Marzec 05, 2006, 17:12:44 »

nie warto bo jest to bardzo drogie wyjście . ale z drugiej strony sądząc po liczbie klientów chyba sam zacznę napełniać spreje co2 i sprzedawać na allegro. dobry interes.
swoje2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Marzec 05, 2006, 17:31:55 »

A jesteś mi wstanie zaproponowac tansze rozwiazanie (oprócz bimbrowni)??
kafarski
Gość
« Odpowiedz #3 : Marzec 05, 2006, 19:35:34 »

relatywnie najtańsza wydaje mi się butla 1 do 6 kg-jej nabicie nie kosztuje tyle co dwa zestawy z allegro- zależnie też od jej wielkości. duże są koszty zakupu osprzętu do tego (reduktor,ew. zaworek precyzyjny) ale nie trzeba kupować kilogramów cukru, drożdży i mieszać tego. ciekawe ile trzeba kupić cukru przez rok użytkowania.
żeby taka mała butla z allegro dała efekt musi być włączona w jakiś sposób non stop a nie tylko jedno 'pstrykniecie' na dzień. miałem butlę tetry ,większą trochę i nie byłem zadowolony z tego systemu.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: