Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « gdzie kupic dobry sprzet do co2 (butla + reduktor)
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: gdzie kupic dobry sprzet do co2 (butla + reduktor)  (Przeczytany 1437 razy)
wulo
Stały użytkownik

« : Luty 23, 2006, 12:56:14 »

sluchajcie, powiedzcie gdzie moge kupic butle i reduktor do co2? mam akwa 112litrow. chodzi mi o sprzet dobry i niezbyt drogi. myslicie ze sera i aquamedic to dobre firmy na zakup zestawu, czy proponujecie jakies tansze i rownie dobre rozwiazania. potrzebuje butli 350g lub 500g, nie wieksza. butle przerobione z gasnic wykluczam, rowniez reduktory nieznanych pochodzen. w tym waypadku trzeba miec pewnosc, ze sprzet nie zawiedzie i rano sie wstanie:) warto wiec dolozyc 200 - 300 zloty wiecej na cos dobrego.

prosze o rade!

drabinke juz mam!

Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 23, 2006, 23:06:42 »

Jesli chcesz dobry sprzet to polecam Aqua Medic (nie jest to tani sprżet), może nie wszystkie komponenty, ale reduktor, zawór elektromagnetyczny, dyfuzor to dobry wybór. Problemem może być butla ze wzgledu na atest - nie ma polskiego i mogą nie przyjąć do napełnienia, ale za przysłowiowe piwo idzie załatwić. Szoda tylko  trochę kasy na tą butle, bo te z gaśnic przerabiane przez wyspecjalizowane punkty są ok i mają zazwyczaj atest na 10 lat. Co innego reduktor, uważam że to najważniejszy punkt układu i tu warto postawić na jakość.
Od ponad roku mam reduktor i zawór elektromagnetyczny Aqua Medic i sprawuje sie spuer, zobaczymy jak bedzie dalej.

385 l - dyskowce
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: