Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: sewerum i rośliny??  (Przeczytany 3029 razy)
lakos
Nowy
*

« : Luty 07, 2006, 20:40:19 »

siema, co do piel.sewerum:jedni akwarysci twierdza ze  hodowla roślin z tymi rybami to strata czasu inni , ze nic nie zrobia roślina:|komu wierzyc??
Dawid Zarzycki
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Luty 07, 2006, 20:58:58 »

To ja Ci mówię prawde. Rośliny z severum to jest strata czasu. dopóki są malutkie, to nie ruszają, ale jak są większe to tragedia. Mam 2 duże heros severum gold. Jak narazie utrzymała się tylko kryptokoryna i bardzo niskie żabienice...

kawałek mojego 300l:) (niedługo spróbuję foto zmienić)
Bubo bubo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Luty 07, 2006, 21:45:45 »

To samo jest z innymi większymi pielęgnicami. Moje pawiookie nie ma dnia żeby nie zrobiły przemeblowania w akwarium. Czego nie podgryzą to wykopią. Tylko anubiasa na razie nie ruszają. Zauważyłem też że dobrała sie para i intensywnie kopie w podłożu, przenosząc żwir w tych przepastnych pyskach Świetnie to wygląda!:)

450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus,  3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #3 : Luty 07, 2006, 22:55:07 »

Dawid, czyli jednak jakieś zielsko się utrzymało:)
generalnie severumy chętnie dojadają zielsko, ale jest kilka roślin których raczej nie ruszają. kryptokoryny własnie i niektóre żabienice. u mnie uchowała się żabienica amazońska. myślę że i blechera by wytrzymała.
ale najlepiej zdobyć już duże, odchowane rośliny.

gg:1384140
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #4 : Luty 13, 2006, 22:37:27 »

najlepiej rosliny o duzych lisciach i o bardzo mocnych,duzych korzeniach takich zeby pielegnice nie mogly tych roslin wykopac :!: a zeby jeszcze zmniejszyc ryzyko zjadania roslin to co jakis czas wrzuc im salate :!: gwarantuje ze to im wystarczy zeby zostawic roslinki w spokoju :!:

8317910

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: