Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny
|
 |
« Odpowiedz #15 : Listopad 24, 2003, 13:05:49 » |
|
możesz mieć dwa. jeden do filtracji mechanicznej (wewnętrzny) i kaskadowy do biologicznej.
|
|
|
|
|
|
gg:1384140  
|
|
|
Sławek
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #16 : Listopad 24, 2003, 14:41:32 » |
|
Jasne.że można dwa.Ja u siebie stosuję po jednym wewn.lub zewn. Jak akwa nie jest przerybione to wzstarczy jeden odp.do pojemności zbiornika.Przy zastosowaniu bakterii Biokoryn lub Cycle,które zneutralizują zbędne związki z ew.resztek pokarmu iodchodów ryb,woda będzie jak kryształ.Gąbka w filtrze wewn.jest wystarczająco dobrym podłożem do rozwoju bakterii nitryfikacyjnych.Szalko ,początki bywają trudne.Póżniej będzie łatwiej. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szalka
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #17 : Listopad 24, 2003, 14:42:12 » |
|
A nie orjentujesz się może ile kosztuje taki filtr kaskadowy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sławek
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #18 : Listopad 24, 2003, 14:42:22 » |
|
Jasne.że można dwa.Ja u siebie stosuję po jednym wewn.lub zewn. Jak akwa nie jest przerybione to wzstarczy jeden odp.do pojemności zbiornika.Przy zastosowaniu bakterii Biokoryn lub Cycle,które zneutralizują zbędne związki z ew.resztek pokarmu iodchodów ryb,woda będzie jak kryształ.Gąbka w filtrze wewn.jest wystarczająco dobrym podłożem do rozwoju bakterii nitryfikacyjnych.Szalko ,początki bywają trudne.Póżniej będzie łatwiej. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sławek
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #19 : Listopad 24, 2003, 14:42:47 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny
|
 |
« Odpowiedz #20 : Listopad 24, 2003, 14:48:52 » |
|
A nie orjentujesz się może ile kosztuje taki filtr kaskadowy? od 50pln
|
|
|
|
|
|
|
|
|
enter
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #21 : Luty 01, 2004, 20:14:31 » |
|
Ja dotychczas widziałem w sklepie te imitacje kamieni wielkośći dłoni za 16 zł a brzeczyk kosztował mnie niecałe 20 zeta... ale nie ma regulacji, ile powietrza ma przepływać i musze sobie radzic zaginajać węzyk który idzie do kamienia.... Wiec b ważne: warto dołożyć do tego zeby była ta regulacja!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny
|
 |
« Odpowiedz #22 : Luty 01, 2004, 23:29:58 » |
|
dokup zaworki regulujace przepływ powietrza montowane w wężyk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Konradzik
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #23 : Luty 12, 2004, 22:24:25 » |
|
kipiłem dzisiaj pompke do akwarium i kamykwalec,tyleze ten kamyk strasznie duze bable powietrze puszcza .maja byc przeciez drobniutki a te takie kolosy daje.poszedłem jeszcze raz do sklepu i chcialem inny kupic ale maj tylko z takich ktre mam tzn niby zdrobnego materiału zrobione ale jednak duze bable ida jak wyglada ten piaskowy czy to sa te co normalnie sprzedaj w sklepach jak to odróznic jest drobcnieszczy czy jak?co sadzicie o listwach ceramicznych?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|