Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Grzałka Hot 2005 - problemy !  (Przeczytany 1904 razy)
diego74574
Nowy
*

« : Luty 08, 2006, 13:15:26 »

Od około tygodnia używam grzałki Aquaszut Hot 2005 i niestety muszę stwierdzić że to badziewie. Parę dni chodziło dobrze bo chciałem wypróbować, jak wpuściłem rybki kilka dni temu to już nie jest taka niezawodna. Nastawiłem na 25 st i i gdy osiągnie tę temperaturę to się wyłącza a potem się nie chce włączyć dopóki temperatura nie spadnie do 21-22 st. Albo żeby ją włączyć to muszę wyjąć wtyczkę z gniazdka poczekać kilka minut i włączyć do gniazdka a i to nie zawsze, tylko że takie działanie mnie nie zadowala. Przepływ wody jest dobry działa brzęczyk, filter rośliny nie rosną gęsto koło grzałki. Sprzedawca mi doradził 100W na 112l co jest trochę za mało i trzeba długo czekać aż się nagrzeje akwarium ale to tym bardziej jest argument że się powinna szybciej włączać. Jakie znacie grzałki termostatyczne które już użytkujecie od dłużego czasu i działają NIEZAWODNIE!!!!!!!!!
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 08, 2006, 13:55:48 »

Jager to ponoć Mercedes wśród  grzałek. Ale niestety 2,3 razy droższy od pozostałych. Ja mam Aqua El i nie narzekam, choć cudo to nie jest.
gray5
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 08, 2006, 15:06:37 »

ja mam właśnie hot aqua szuta 2005 100 W i działa poprawnie akwa ok 60 litrow , moze daj ją na wymiane .gwarancja jeszcze jest.
pozdrawiam
diego74574
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Luty 10, 2006, 09:52:53 »

Wziąłem przeczytałem dokładniej instrukcję  i pisze  że trzeba ją podłączyć pionowo więć podłączyłem, wcześniej była podłączona poziomo. Trochę się poprawiło ale i tak dokładność jest 2 stopnie. Żeby osiągnąć 24 st to muszę ją nastawić na 26 st.
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Luty 10, 2006, 10:53:21 »

Napisz czy problem teraz wynika tylko z tego że na podziałce jest 26 a woda ma 24 stopnie, czy może grzałka nie trzyma równo temperatury i skacze o 2 stopnie.

Na razie zmieniam temat, żeby czasem niesłusznie nie dyskwalifikował produktu.

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
Bubo bubo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Luty 11, 2006, 20:17:37 »

Pierwsze słyszę, żeby dokładność grzałki zależała od tego czy podłączona jest pionowo czy poziomo. Mam 4 grzałki Aquael ( w 4 akwariach oczywiście Smiley ) i tylko w jednym - 240l- jest podłączona pionowo, bo akwarium jest na tyle wysokie.W 54 a tym bardziej w 25l nie ma mowy o pionowym podłączaniu, zbiorniki sa po prostu za niskie.

450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus,  3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: