Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dziwne zachowanie neonków.  (Przeczytany 2195 razy)
KnightRider
Zainteresowany
**

« : Luty 23, 2007, 10:56:02 »

Witam!! Moje neonki zaczeły sie dziwnie zachowywać jakieś 2 dni temu. Najpierw były bardzo spokojne i chodziły tylko w strefach przydennych, a teraz jest ich pełno wszędzie, ganiają sie i wpływaja w rośliny czego wcześniej nie robiły...
Czy to normalne?? Może coś się z nimi dzieje??
damianos
rudeboy
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Luty 23, 2007, 11:26:36 »

moze sie poprostu zaaklimatyzowaly    Grin    moje plywaja po calym akwarium ale jak tylko wchodze do pokoju to czmychaja w okolice filtra, zeby je poogladac musze sie skradac Cheesy
małgośka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Luty 23, 2007, 11:32:45 »

Może warunki im sprzyjają i po prostu chcą mieć tarło? Jak masz miękką i kwaśną wodę to jest to prawdopodobne.
KnightRider
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Luty 23, 2007, 11:49:29 »

Moje naszczeście nie uciekaja jak wchodzę do pokoju i mogę je spokojnie obserwować Grin Ale przez pierwsze 2-3 tygodnie były takie płochliwe!!
Nie mam pojecia jaką mam wodę bo tego nie mierzę... bo i nie wiem jak. Też tak myślę że może im sie na tarło zbiera ale to sa takie ryby że nie wiadomo.... Ale dlaczego się ganiaja?? Może ustalają swoje rewiry?? Jak myslicie??
małgośka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Luty 23, 2007, 12:18:09 »

Neony nie ustalają rewiru bo nie są rybami terytorialnymi a to ściganie to oznaka zainteresowania płciowego.  Grin Grin Grin
damianos
rudeboy
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Luty 23, 2007, 12:32:09 »

moje mialy stresa ostatnio bo montowalem w pokoju polke pod drugie akwarium i troszki chalasu bylo Cheesy
KnightRider
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Luty 23, 2007, 13:44:56 »

Neony nie ustalają rewiru bo nie są rybami terytorialnymi a to ściganie to oznaka zainteresowania płciowego.  Grin Grin Grin
Masz rację nie pomyslałem i palnołem Smiley

moje mialy stresa ostatnio bo montowalem w pokoju polke pod drugie akwarium i troszki chalasu bylo Cheesy
Jesli jeszcze sa takie przestraszone to pomyslałem moze zebyś zmienił swiatlówke!! Ja zmieniłem i po zmianie zaczeły być tak bardzo ruchliwe jak pisałem wcześniej Grin Ja mam swietlówke aquq-glo dostepna w każdym dobrym sklepie akwarystycznym Grin
KnightRider
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Luty 23, 2007, 13:48:35 »

A no i zapomniałem dopisac.... damianos gratuluję 2 akwa Good !
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Luty 23, 2007, 17:23:23 »

A no i zapomniałem dopisac....
To używaj opcji ZMIEŃ a nie pisz drugiego posta

KnightRider
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Luty 23, 2007, 18:11:17 »

Oj sa uszczypliwi forumowicze... już nie można sie pomylić!!
damianos
rudeboy
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #10 : Luty 23, 2007, 19:48:58 »

Cheesy sa sa co poradzisz Cheesy

nie sądze zeby to byla wina swietlowki aczkolwkiek bedzie zmiana oswietlenia ale po 10 marca czyli po Matki boskiej pienieznej Cheesy
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: