Pablito
Nowy

|
 |
« : Grudzień 30, 2005, 17:26:49 » |
|
Mam pytanie po co jest CO2. Bo wszyscy muwią o tym a ja niewiem po co te całe CO2 prosze o pomoc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kafarski
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 30, 2005, 23:01:11 » |
|
jesli wszyscy mowia o tym to poczytaj co inni o tym pisza np. w tym forum :wink:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pablito
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 31, 2005, 10:43:17 » |
|
ale wytłumacz mi po co co2 jest w wodzie bo wszyscy mówią o jakimś bombelkowaniu roślin wytłumaczcie mi po co co2 roślinom z gury dzięki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kafarski
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 31, 2005, 11:09:45 » |
|
w szkole podstawowej mowili kiedys o fotosyntezie.nie wiem jak jest teraz , ale rosliny potrzebuja co2 do oddychania i przetwarzaja go w ogromnym skrocie w tlen, ktory wydalaja do powietrza lub wody. gdy jest duzo co2 w wodzie rosliny juz nie moga wydzielac go normalnie wiec babelkuja pozbywajac sie go. nie wszystkie to robia bo maja rozne potrzeby pokarmowe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pablito
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 31, 2005, 13:45:34 » |
|
dzięki dużo mi pomogłeś
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mario_la
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 08, 2006, 23:33:16 » |
|
czy jeżeli jeżeli w akwarium jest własciwe pH, odpowiednia temp. i oswietlenie oraz regularne nawożenie preparatami to konieczne jest dodatkowo wpuszczanie owego CO2? przecież ryby jako produkt przemiany materii wytwarzają również dwutlenek węgla, czy to nie jest wystarczające dla roslin (przynajmniej tych łatwiejszych w uprawie)??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|