Feta
Nowy

|
 |
« : Luty 04, 2006, 16:53:35 » |
|
Co sądzicie o takiej azjatyckiej obsadzie do zbiornika 63l?
-10 kardynałek chiński -6 brzanka sumatrzańska -3 piskorek lub 3 bocja pręgowana (czy ona nadaje się do takiego akwa?)
Przy temperaturze może 22*C?
Z góry dziękuję Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
helios45
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 04, 2006, 16:56:02 » |
|
nie bardzo chyba bedzie tu braznka sumatrzanska bo brzanki to łobuzki:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Feta
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 04, 2006, 17:06:19 » |
|
No właśnie się naczytałam trochę o ich umiłowaniu do zabawy:P ale jakbym zrobiła tak, że najpierw wpuściłabym kardynałki i piskorki lub bocje, i jakby one sobie trochę podrosły i zadomowiły się w akwa, to wtedy wpuściłabym młode brzaneczki, oczywiście w stadku... może w ten sposób byłyby spokojniejsze... a ciężko mi z nich zrezygnować bo są naprawdę fajne no i strasznie mi się podobają... Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Feta
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 04, 2006, 23:05:59 » |
|
Chmm... założyłam ten sam wątek w ogólnym, bo pomyślałam, że chyba zagląda tam trochę więcej ludzi;P Jeżeli zostanie to uznane za beszczelny spam to proszę o usunięcie wątku;P (a jeżeli nie to zapraszam do komentowania tej obsady:) )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kassiunka
Stały użytkownik

więcej wody!!
|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 05, 2006, 14:47:21 » |
|
zamiast brzanki sumatrzanskiej daj np. brzanke mszysta, jest rownie ladna ( szczegolnie jak dojrzeje i sie wybarwi) a mniej agresywna..
|
|
|
|
|
|
72 litry - skalary, kiryski, ramirezka, zbrojniki
60l- pielęgniczki żółte, opaczek, gupiki, red cherry
25l- red crystal, rainbow, white pearl
|
|
|
Feta
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 05, 2006, 17:31:43 » |
|
pomyślę o tym...  ale czy maszyste nie są tylko odmianą barwną sumatry? Bo w takim wypadku to charakterem sie chyba nie różnią... a takie rozwiązanie jak napisałam nie poskutkowałoby? bo podobno jak rybki się "wychowają razem" nie są w stosunku do siebie agresywne... Albo może dać ich 10 wtedy były by bardziej zainteresowane stadem niż kardynałkami (a swoją droga przecież one maja krótkie płetwy...)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
remol;]
|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 05, 2006, 19:05:01 » |
|
mszyste to odmiana sumatrzańskiej więc odradzam lub nie kupuj kardynałków bo one lubia zimną wode a brzanki i bocje to koło indi więc będą pasować mszyste (lepsze purpurowe bo wtedy można dać pare pretnika)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Feta
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 05, 2006, 19:41:26 » |
|
brzanki żyją w naturze blisko kardynałków a dobrze znoszą temperaturę nawet 18*C... I do tego chyba dodam piskorki, bo bocje podobno za duże do tego akwa... A na prętniku mi nie zależy wcale (nawet jakbym mogła to chyba bym go nie dała) wolę smukłe nieduże rybki  (najlepiej jeszcze ławicowe:P)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szef1992
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 05, 2006, 23:04:29 » |
|
Ja już skazałem tamten w Ryby Akwariowe na "pożarcie" ale moderator nie usuną, nie wiem czemu :?. Ten był pierwszy i ten zostanie. I po co wogóle zakładać nowe tematy takie same ? Prawda jest taka że jeśli ktoś sprawdza forum i jest dobrym użytkownikiem to odpisze gdzie by sie nie znajdywał ten temat czy w "malawi" czy w "Ryby akwariowe" czy nawet "nierybiaste" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dawid Zarzycki
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 07, 2006, 10:27:30 » |
|
niektórym sie wydaje że tak dostana wiecej odpowiedzi....
|
|
|
|
|
|
 kawałek mojego 300l:) (niedługo spróbuję foto zmienić)
|
|
|
Lukaszl
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 15, 2006, 22:57:49 » |
|
Według mnie bocje za duże do tego akwa. Z tego co wiem to kardynałki są zimnolubne a sumatry nie. Pewnie że sumatra wytrzyma np. 19 stopni ale nigdy nie pokaże swojego piękna i będzie jej źle. Sam chodje te brzanki bo bardzo je lubie i proponuję połączenie brzanek sumatrzańskich i brzanek różowych powiedzmy tak po 7 z każdego gatunku + coś na dno. Pamiętaj że branka różowa do tarła potrzebuje obecności 2 samców na jedną samice.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|