Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Bojownik-RATUNKU!!!  (Przeczytany 2075 razy)
Kirysek
Nowy
*

« : Grudzień 24, 2005, 08:31:16 »

Mój bojownik od około 2-wóch dni ma tak jakby "obgryzione" płetwy koło brzucha(te najmniejsze przezroczyste).To wygląda tak:jedną ma prawie wyrwaną całą Sad Sad a drukiej ma jeszcze trochę:(Nie wiem co mam robć!Wygląda na to że cały czas się męczy!Jak zastukam w szybę to płynie aby pobrać powietrze!RATUNKU!!!!!!!!!

Kochajmy zwierzątka!
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #1 : Grudzień 24, 2005, 09:59:50 »

Moze podasz jakis opis akwa i obsade :?:  :?: Jesli masz samego bojownika , to sa takie gatunki ale chyba ty tego nie masz.
Podaj litraz i onsade
Skalarowski
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Grudzień 24, 2005, 10:38:33 »

Płetwy odrastają o to sie nie martw, trzeba ustalić kto jest sprawcą tego wykroczenia(podaj obsade i litraż akwa). Mojego bojka wsadziłem kiedyś do akwa z rakami po pół godziny leżał na dnie bez płetw. Ale przeżył tydzień głodówki miał leżąc na dnie.

PS. Te płetwy to płetwy skrzelowe.
Kirysek
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Grudzień 29, 2005, 10:30:36 »

Rybek ma się coraz gorzej!Teraz nie ma prawie żadnych płetw!Tą największą piękną płetwę ma już zopełnie zniszczoną!Widać mu mięso!!! Sad co mam robić!!!!!!!!!!!!!!!!!Jest trzymany ze sklalarami,ale one raczej mu nic nie robią!CO MAM ROBIĆ!!!!!!!!!!

PS:Mój bojowniczek zawsze był piękny,lecz teraz ma strasznie wyblakłe kolory!Czy to martwica płetw???Narazie mam go w 1 litrowym słoiku,kąpie się w MFC.

RATUNKU!!!!!!!!!! :!:  :!:  :!:  :!:  :!:

Kochajmy zwierzątka!
Zafira
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 07, 2006, 12:12:11 »

Cytat: Kirysek
Rybek ma się coraz gorzej!Teraz nie ma prawie żadnych płetw!Tą największą piękną płetwę ma już zopełnie zniszczoną!Widać mu mięso!!! Sad co mam robić!!!!!!!!!!!!!!!!!Jest trzymany ze sklalarami,ale one raczej mu nic nie robią!CO MAM ROBIĆ!!!!!!!!!!

PS:Mój bojowniczek zawsze był piękny,lecz teraz ma strasznie wyblakłe kolory!Czy to martwica płetw???Narazie mam go w 1 litrowym słoiku,kąpie się w MFC.

RATUNKU!!!!!!!!!! :!:  :!:  :!:  :!:  :!:

Musisz zapoznać się z podstawami akwarystyki.Bojownika nie powinno się trzymać ze skalarami.Ile litrów ma to akwarium?.W tym słoiku to ten bojownik tylko dogorywa.Powinien przebywać nawet w małym akwarium,ale z odpowiednim filtrem i temperaturą.Martwica płetw w takich warunkach się tylko pogarsza.

Małgorzata Niedziela
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: