Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Molinezje ostrouste !!  (Przeczytany 3340 razy)
remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #15 : Grudzień 26, 2005, 23:24:06 »

a czyścisz bo to ona często sie zapycha.U mnie po przeczyszczeniu(o motko co za stwierdzenie) filtr działa jak w dzien zakupu Smiley
Anula
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Grudzień 27, 2005, 12:20:18 »

Cytat: remol;]
a czyścisz bo to ona często sie zapycha.U mnie po przeczyszczeniu(o motko co za stwierdzenie) filtr działa jak w dzien zakupu Smiley

Praktycznie co tydzień, przy okazji podmiany wody, rozkładam filtr na "części pierwsze" i wypłukuję te wszystkie śmieci ze środka wodą z akwa. Fakt, na jakiś czas działa lepiej, a później znów tak jakby chciał, a nie mógł Sad no cóż, może taka juz jego przecudna uroda Wink
A tak przy okazji, to bardzo często słyszałam dość negatywne opinie o filtrach FAN Aquaela... co o nich sądzicie?
remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Grudzień 30, 2005, 13:03:44 »

moim zdaniem cena do jkości jest dobra(tylko gąbki trzeba szykać często o mniejszej porowatości bo te dolanczane to mają dużą porowatość)Ale najgorszym mankamentem jest jego głośność(strasznie burczy)
Maluda
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Grudzień 30, 2005, 23:01:55 »

Mam Aquael Fan - 1 i wcale nie buczy. Słychać tylko szelest bąbelków. Gdzieś czytałam, że ostatnio poprawiła się jakość tych filtrów, a mój jest dość nowy, więc może te starsze buczały. Na gąbkę też nie narzekam. Woda jest klarowna, a gąbka ciągle brudna. Myję co 5 - 7 dni. Wyłapuje nawet takie paproszki po rozpuszczeniu tabletki spirulinowej i wszystkie odchody. Jeszcze nigdy nie odmulałam dna. Tak że nie mogę powiedzieć złego słowa o Aquael.
Skalarowski
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Grudzień 31, 2005, 12:32:00 »

Załóżcie temat o filtrach FAN zamiast komuś włazić w jego topic dotyczązy zupełnie czego innego z buciorami.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: