Kremik
Nowy

|
 |
« : Grudzień 31, 2005, 10:10:40 » |
|
Witam Wszystkich jako nowy użytkownik tego forum. Zakładam nowy temat bo korzystanie z "szukajki", nie jest moją mocną stroną ale przejde do rzeczy: 1. Czy dwa Bojowniki mogą być razem (samce), 2. Czy taka mieszanka ryb w akwarium jest prawidłowa: -Jeden Bojownik -Dwie Żałobniczki -Cztery Neonki -Sum Wywrotka -Dwa Kiryski -Dwa Glonojady (ok. 4 cm) Pytam o dwa Bojowniki ponieważ dzisiaj znalazłem w akwarium poszczępionego Bojownika (do tej pory trzymałem dwa) poobgryzane płetwy, rozdzieliłem je sugerując się nazwą Bojownik, a może tak agresywna jest któraś z innych rybek, które wypisałem wyżej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 31, 2005, 10:23:59 » |
|
2 bojownikow nie radze Ci dawac :wink: sa agresywne do siebie. Dwie zalobniczki to za malo , te ryby sa stadne , tak samo neonki min10 szt. z tym sumem to nie wiem bo nie wiem jaki to sum(ktos ci powie) dwa kiryski , doluz jeszcze 2 i bedzie dobrze. glonojady moga byc ale.... napisz jakie masz akwa bo jak masz male to to co napisalem nie moze byc tak , wiec napisz jaki maz zbiornik i w tedy powiemy Ci :wink:
Pozdrownia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kremik
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 31, 2005, 10:42:50 » |
|
Akwarium 25 litrów (40cm * 25 cm * 25cm), a co do sumika jest to Sum Afrykański (Wywrotka) pływa do góry brzuchem gdzieś czytałem, żeby on nie atakował innych należy go karmić czymś innym tylko nie suchym pokarmem w takim razie czym padały dziwne nazwy typu "rurczaki itp." Pomocy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 31, 2005, 10:45:36 » |
|
 wiec tak...chyba tylko 1 bojownik bedzie ty najlepiej pasowal :wink: no moze kiryski . Musisz kupic wieksze akwa bo inaczej bedziesz mugl trzymac samego bojownika :wink:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kremik
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 31, 2005, 10:47:29 » |
|
Dlaczego samego czy on będzie walczył z pozostałymi rybami bo jak do tej pory nic takiego nizaobserwowałem ażeby był on agresywany co do innych ryb (innych gatunków), które posiadam. A jak z pokarmem ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kremik
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 31, 2005, 11:03:46 » |
|
A co z samiczkami Bojowników samiec będzie tolerował każdą ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kafarski
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 31, 2005, 11:11:40 » |
|
samego bojownika bo masz za male akwarium dla innych ryb :wink:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kremik
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 31, 2005, 11:30:15 » |
|
A co byście polecili do akwarium 25 litrów (jakie rybki, ile sztuk ?)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Skalarowski
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 31, 2005, 12:28:29 » |
|
Harem bojownika. 1+2-3. Kiryski mogą zostać chyba ale jest ich za mało.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 31, 2005, 16:42:38 » |
|
w takim mini akwarium można np trzymać: Neon inessa (10 szt) zdjęcie pochodzi z www.acquariofiliaitalia.itCorydoras nanus (5szt) zdjęcie pochodzi z www.malawi.plotosek [ Ottocinclus affinis] (4szt) zdjęcie pochodzi z www.reddwarf.f9.co.ukkrewetka 'Red Cherry' (5szt) zdjęcie pochodzi z www.aqualandpetsplus.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kafarski
Gość