Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « co jeszcze mozna wpuscic do zbiornika?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: co jeszcze mozna wpuscic do zbiornika?  (Przeczytany 1336 razy)
madziarra
Nowy
*

« : Styczeń 28, 2006, 23:39:46 »

mam 4 mieczyki (samiec i 3 samice) 2 sumiki kirys, dwa zbrojniki glonojady, 3 gurami (zamiezam kupic jeszcze samca bo mam 3 samice : zlota marmurowa i dwuplamista) i akwa 150 l 37 cm wysokie. mozna cos do tych rybek jeszcze legalnie dopuscic nie ryzykując przerybieniem czy stresem bijących sie osobnikow?
Kieło
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Styczeń 29, 2006, 01:15:49 »

Ja bym dokupił ze 3 lub 4 kiryski(bo to rybki stadne) i kazdej samiczce gurami zalatwil jakiegos kawalera z tego samego rodzaju. A jesli chodzi o mieczyki to bym dokupil 2 samce i dwie samiczki. Slyszalem ze dobze jest trzymac w proporcjach 3 samce 5 samic. Ale to tylko moja propozycja. Poczekaj jeszcze na rady innych bardziej doswiadczonych odemnie akwarystow. Pozdrawiam

edit:no i jako sluzba sanitarna dodall bym otoski (stadko).

Nie pisz posta pod postem, masz opcję 'edytuj' - Raffy

Akwarium 60 L roślinne, 102 L Malawi
madziarra
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 29, 2006, 10:39:22 »

jedni radza parkami guramiki w akwarium, drudzy definitywnie odradzaja trzymanie kilku samcow gurami w jednym zbiorniku, sam juz nie wiem co mam dokupic.
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #3 : Styczeń 29, 2006, 13:18:54 »

jeden samiec na 3 może 4 samice. dwa samce mogły by sie tłuc.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
madziarra
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 29, 2006, 14:08:21 »

tak tez zrobie, wielkie dzieki za fachowe rady
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: