Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Pomocy! Moja rybka ciężko chora, nie wiem co jej jest! Odpis
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pomocy! Moja rybka ciężko chora, nie wiem co jej jest! Odpis  (Przeczytany 1356 razy)
forkon
Nowy
*

« : Grudzień 26, 2005, 20:23:22 »

Mam 3 danio pręgowane, jedna chyba jest chora, ponieważ urósł jej dość duży brzuch i w niektórych miejscach wystąpiły czerwone plamy bądź kreski. Unosi się ona także wysoko poziomu wody. Czasem jest żywa, czasem jakby chciała pływać ale nie mogła, a czasem nawet jakby nie umiała pływać. Na grzbiecie pojawił się jakiś porost, tj. stanęła jej łuska. Akwarium mieści ok 10-14l wody.  POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Grudzień 26, 2005, 23:00:45 »

W tak małym akwa każde danio zgłupieje.
Jaką masz obsade uwzględnij glonojady, rośliny, żaby itp.

Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Grudzień 26, 2005, 23:37:15 »

myślę że jest to Lymphocystis(torbiele)Zastosuj sera bakopur zgodnie z instrukcją (może pomoże) i załatw sobie większe akwa bo ta ryba lubi pływać Smiley
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Grudzień 26, 2005, 23:38:58 »

mapisz ta obsade

Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: