Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: rosliny  (Przeczytany 2057 razy)
Kasztanka
Zainteresowany
**

« : Marzec 06, 2006, 19:51:21 »

Czy w 50 l , swietlowka 14W+odbłyśniki< sporo dają>, przy pH 7, 5 i TwO: 17 stopni moge miec moczarke argentynską, nurzańca, Rotala rotundifolia, ludwigie, anubiasa nana,
Limnophila sessiliflora?? prosze o szybka odpowiedz, bo chce zamowic na allegro:D

-------------------------------------------------------
53l
1+1 barwniak czerwonobrzuchy
narybek barwniaków
otosek..<niestety jeden:(>

rosliny:
anubias, moczarka, bacopa, nurzaniec, jakas trawa, hm..i Limnophila sessiliflora
MARCIN141115
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 06, 2006, 20:04:26 »

14W  na takie akwa to troche malo
gdybys dodal jeszcez jedan 14 to by bylo ok a taki niewiem
napewno anubias bedzie rusl i jet jeszcez mozliwos ze nurzaniec a reszta niewiem
niech sie eksperci o roslin wypowiedza  :!:  :!:
Kasztanka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Marzec 06, 2006, 20:06:24 »

nie moge dolozyc swietlowki, dlatego dalam odblysniki, moge zrezygnowac z tej czerwonej, bo ona wiecej swiatla potrzebuje

53l
narybek barwniaków

rosliny:
anubias, moczarka, bacopa, nurzaniec, jakas trawa, hm..i Limnophila sessiliflora
kafarski
Gość
« Odpowiedz #3 : Marzec 06, 2006, 20:08:00 »

czesc. możesz kupić wszystkie. najgorzej będzie chyba z rotundifolia ,może nie masz za wysokiego akwarium to powinno być ok.
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Marzec 06, 2006, 20:53:08 »

Rotala rotundifolia zarówno odmiana zielona jak i czerwona potrzebuje wiecej światła i nawożenia CO2, co do ludwigi to trudno powiedzieć, zalezy jaka odmiana.

385 l - dyskowce
Kasztanka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Marzec 06, 2006, 22:14:34 »

Z tej czerwonej zrezygnowalam i ludwigii. Kupilam 1 anubiasa, 1 nurzańca. 4 moczarki i 3 cos tam na L ( kurcze, tak to jest jak sie ma skleroze Cheesy) hehe...a mam jeszcze pytanie odnośniea anubiasa. Co do anubiasa, to czym go przytwierdzic do korzenia? zylką, czy nitką?
pozdrawiam:)

53l
narybek barwniaków

rosliny:
kafarski
Gość
« Odpowiedz #6 : Marzec 06, 2006, 23:21:01 »

żyłką albo nitką :wink:  będzie dobrze. czym ci łatwiej i wygodniej. dobrze użyć nitki lnianej- po pewnym czasie zgnije gdy roślina się ukorzeni na dobre, a ryby się nie udławią jeśli się rozwiąże niechcący. szkoda że nie mieszkasz na mojej ulicy to bym ci podrzucił trochę z moich 'sianokosów'.
Kasztanka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Marzec 07, 2006, 14:59:08 »

Mam jeszcze pytanie...bo w akwa mam temp. 29*C i cos mi sie zdjae ze to troche przyduza temp. Temperatura wzrosla po przyklejeniu folii aluminiowej...hm...ona chyba cieplo utrzymuje. Nie wiem czy grzałke wyłączać w dzień, a włączać w nocy. Mysle ze byly by wtedy zbyt duze wahania temperatury. Czy moze byc dla roslin temp. 29-30*C?

53l
narybek barwniaków

rosliny:
MARCIN141115
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Marzec 07, 2006, 19:26:23 »

a moze kup se termostat i ustaw na 26* i bedzie ok
ja za termostat dalem 30 zl.
a jak cio sie tak grzeje to uchyl lekko pokrywe i gorace powietrze bedzie ulatywac
Kasztanka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Marzec 07, 2006, 20:54:34 »

Ok, moze zakupie ten termostat:) ...Smiley ale to nie teraz, bo po zakupie roslin to ni ma jak:D dzieki za odpowiedz:)

53l
narybek barwniaków

rosliny:
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: