Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Nietypowy problem ... help  (Przeczytany 1633 razy)
Smok19
Nowy
*

« : Grudzień 04, 2005, 23:32:41 »

Witam wszystkich !

Już dość dawno temu kupiłem sobie nowe, większe 112L akwarium!!! dokupiłem sobie pod nie fajną szafeczkę i wszystko byłoby pięknie gdyby ....  Problem polega na tym iż na szafkę o wymiarach 60x40 jak sie nie myle zresztą nieważne położyłem o takich samych wymiarach czarną gumę o grubości kilku mm żeby się akwa nie rysowało itd następnie postawiłem na to moje nowe akwarium, urządziłem zalałem wodą po jakimś czasie gdy chciałem zrobić tam większe porządki i chciałem zdjąć akwarium z szafki w celu jego umycia okazało się że jest to nie możliwe Sad akwarium pod wpływem swego ciężaru i pewnie tego że było troszkę mokre jak stawiałem je na gumie poprostu się przykleiło, zassało i nie wiem co jeszcze Sad próbowałem szarpać, podważać, machać trząchać i co nie tylko ... już nie mam pomysłów  :x  Nie chce przy tym uszkodzić akwarium ...

Ps. Pomyślcie co ja się mam jak chce przepłukać żwirek albo umyć akwarium Sad

Macie jakieś pomysły ?!
Sheol
Dead eyes see no future..
Stały użytkownik

Vampire

« Odpowiedz #1 : Grudzień 05, 2005, 00:14:01 »

Pierwsza sprawa to zacznij czytac o podstawach akwarystyki.
Nie płucze sie zwirku, nie myje sie akwarium.
"Wodny swiat" ma tętnic własnym zyciem, maja w nim panowac warunki biologiczne itd.

Polecam lekture.

A wracajac do tematu to chwyc akwarium u  dołu i probuj obkrecic delikatnie, musi puscic, cudów nie ma... Wink
To w koncu tylko lekkie 112l Smiley

Jezeli nie to dawaj go do mnie, odpale piłe łańcuchową i bedzie teksanska masakra Wink

Pozdro

Jak obiecał Mojżesz, podążamy do ziemi obiecanej...
..........................inni zwą ją piekłem......................
Rafael Krasa

mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Grudzień 05, 2005, 00:34:13 »

I na przyszłość - nie podkładaj gumą, tylko styropianem.
kafarski
Gość
« Odpowiedz #3 : Grudzień 05, 2005, 18:26:23 »

można jeszcze wsadzić cienki drucik między szkło a gumę i przesuwać go pod akwarium żeby się oddzieliło. garażowcy rozkleja tak szyby klejone w samochodach rozcinając gumę na amen.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: