Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Muszka owocowa  (Przeczytany 3743 razy)
maryl16
Nowy
*

« : Grudzień 02, 2005, 20:04:05 »

Czy  warto zakładać hodowle muszek owocowych czy czegoś innego na czym polega taka hodowla:!:  Cheesy  :lol:

Akwarium 52l; Filtr FZN-2 w tym biologiczny; Grzałka z termostatem; Oświetlenie Świetlówka 25W
Obsada: 3 dorosłe Molinezje Żaglopłetwe, 3 małe, jedna Molinezja ostrousta black molly, 2 tetry cesarskie; 5 neonków Innessa.
maryl16
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Grudzień 02, 2005, 20:08:56 »

Aha odrazu się spytam czy można samemu robić testy i w jaki sposób  :?:  :x

Akwarium 52l; Filtr FZN-2 w tym biologiczny; Grzałka z termostatem; Oświetlenie Świetlówka 25W
Obsada: 3 dorosłe Molinezje Żaglopłetwe, 3 małe, jedna Molinezja ostrousta black molly, 2 tetry cesarskie; 5 neonków Innessa.
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Grudzień 02, 2005, 20:12:47 »

Testy na wodę w akwa? Idziesz do sklepu, kupujesz, czytasz instrukcję i robisz (się wlewa do dołączonej buteleczki wodę z akwa i się wkrapla roztwór do uzyskania odpowiedniej barwy, trzeba liczyć kropelki).

A odnośnie hodowli... nie próbowałem (nie zajmuję się rybami itp), ale wiem że coś z dżemem się majstruje :wink:
kafarski
Gość
« Odpowiedz #3 : Grudzień 02, 2005, 21:00:57 »

może testy ciążowe muszek owocówek? :lol:
a serio to trochę trudno złapać zimową porą pierwsze muszki do hodowli.
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #4 : Grudzień 02, 2005, 21:20:19 »

w lato sprubuj.

Stawiasz słoik z zgniecionymi owocami na papkę, kiedy sie nazlatuje takich malutkich najczęsciej czerwonych muszek nie os, to przykryj gazątak żeby nie uciekły, za ok 3 tygodnie wylęgną sie młode, potem na ten brudny sloik nakładasz drugi i te muszki przelecą do tego czystego, i wtedy zdejmujesz, przykrywasz wlewasz wode mieszasz i do akwa. Nie wiem czy to sie opłaca. 3 tygodnie czekać żeby raz rybki nakarmić.

Wszystko jest w dziale "Pokarm" w menu głównym, poszukaj następnym razem, jak czegos będziesz chciał.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
Leloo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Grudzień 02, 2005, 22:14:04 »

Nie w lato a jesiania.....

112; i kotnik 12l
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Grudzień 04, 2005, 19:48:36 »

wywal stare owoce na wieszch i j jeśli nie zgniją a są owocówki to znaczy że da się je chodować zimną

Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #7 : Grudzień 04, 2005, 22:07:24 »

muszki zawsze sie znajdą czy to zima czy lato Smiley rwarto zrobić jaiś mus owocowy i poslodzic Smiley nalac do butelki (na studiach hodyjemy muszi w smietanoowkach Smiley takich z PRL . ALe kazda butla sie nada wystarczy na dno dac papke owocową i zostawic to otwarte na pare dni np w spizarni, piwnicy lub niedlaleko smietnika. Aby skutecznie wabic muszki mozna posloozyc sie podstepen - tj skropic gazik winem i wlozyc to do butelki e musem - Wimo tj jego zapach dziala na muszki jak magnez.
To jest dobry pokarm - jako dodatek do diety. wymaga troche zachodu ale warto sie pobawic Smiley
Pozdr.

112,25
kafarski
Gość
« Odpowiedz #8 : Grudzień 04, 2005, 23:05:00 »

myślałem że robaki śpią zimową porą :wink: przepraszam, jutro lecę do śmietnika - poszukam :idea:
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: