Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: problem z wodą  (Przeczytany 1827 razy)
lukas_gr
Nowy
*

« : Listopad 24, 2005, 21:50:52 »

Zalożylem juz podobny watek, ale bylo raczej ogolnie wiec zaczne od nowa. Mam problem z bialym osadem w wodzie. Nie jest to pierwotniak. Osad jest czesciwow rozpuszczony w wodzie- ale wiksza częć dodkala sie na powierzchni- drobinki sa bardzo ale to bardzo drobne. Zna ktos jakis dobry sposob na usuniecie czegos takiego? Parametry wody: Gh 9, Kh 6, Ph 7,7. Nie wiedziecz czemu pecha jest dosc wyskokie- mimo, ze dodaje CO2. Twardosc obnizalem przy pomocy woreczkow zoolek do obnizania TWO i TWW, w ulotce bylo ze moze podniesc ph, no ale to dosc dziwne. Przy wiliczniach zawartosci CO2  w wodze wychodzi tylko 4mg/l  to troche malo zwlasza ze mam podlaczona butle wyskokcisnieniowa i 2 drabinki. Co o tym sadzicie? Prosze o wyczrpujaca odpowiedz, zebym nie musial czwarty raz pytac o to samo. Z gory dzieki
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Listopad 24, 2005, 22:50:56 »

może jakiś gnijący korzeń w akwa?
lukas_gr
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 24, 2005, 23:27:39 »

korzen jest, ale raczej nie wglada zeby gnil
kafarski
Gość
« Odpowiedz #3 : Listopad 24, 2005, 23:35:34 »

pytam bo mój jest z trzy miesiace w akwarium i nie tonie i tez nie widac zeby zle wygladał a dostałem taki korzuch od niedawna. woda jest czysta.
lukas_gr
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Listopad 24, 2005, 23:46:38 »

pewnie grzyb, a ryby tego nie jedza?? tez takie cos miale to wrzucilem go na caly dzien do wody z duza iloscia soli
kafarski
Gość
« Odpowiedz #5 : Listopad 24, 2005, 23:52:25 »

ja nic na nim nie widze w tym sęk. korzenia nie włożę bo ma 120cm a kożuchem sie nie martwię bo w niczym nie przeszkadza a nawet ponoć zatrzymuje co2 w wodzie.
lukas_gr
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Listopad 24, 2005, 23:58:23 »

moj ma 100cm, wsadzielm go do wanny, wspalem 2kg soli i zalalem wrzatkiem, a potem dolalem goracej wodyi go porzednie wyszorowalem
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: